Gezichtsherkenning Samsung Galaxy Note 8 eenvoudig voor de gek te houden

05 september 2017 1 Minuut 1 Reacties
Samsung Galaxy Note 8 (2)

Gezichtsherkenning wordt gezien als de volgende ontgrendelingstechniek voor smartphones en andere apparaten. Maar om echt een veilig te zijn, moet dat natuurlijk niet eenvoudig omzeild kunnen worden. Bij de Samsung Galaxy S8 bleek al dat de technologie makkelijk voor de gek te houden was, en nu blijkt dat ook voor de nieuwe Galaxy Note 8 te geleden.

Omzeilen gezichtsherkenning

Ontwikkelaar Mel Tajon maakte een selfie, gemaakt met zijn eigen Galaxy Note-apparaat. Daarna gebruikte hij die foto om de gezichtsherkenning voor de gek te houden. Dat bleek niet heel ingewikkeld: hij hoefde echt alleen een foto voor de camera te houden, waarop de Galaxy Note 8 zijn gezicht herkende en het toestel ontgrendelde.

Tajon denkt dat er een aantal redenen mogelijk zijn, waarom hij de gezichtsherkenning zo eenvoudig kon omzeilen. Enerzijds denkt hij dat de demo van Samsung wellicht gewoon heel slecht is. Dat zou kunnen, maar je kan je afvragen waarom het bedrijf dat dan doet. Een goede reden is er niet: het bedrijf wil natuurlijk juist dat de technologie goed aanslaat. Een andere mogelijkheid, is dat de technologie simpelweg niet goed werkt en dat Samsung hem toch maar ingebouwd heeft omdat een concurrent als Apple daar ook aan werkt.

Hieronder kan je de demo bekijken waarin Mel Tajon demonstreert hoe eenvoudig het is om de techniek te omzeilen.

Reacties (1)