Galaxy Tab verkopen vallen toch tegen en 16 procent wordt terug gebracht naar de winkel

01 februari 2011 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-tablet

We hebben eerder al bericht dat Samsung de 1 miljoen mijlpaal bereikt had van het aantal verkochte Galaxy Tabs. Vorige week kwam zelfs het nieuws dat de fabrikant al 2 miljoen exemplaren over de toonbank had zien gaan. Maar, nu blijkt dat er toch wat misleidende aantallen in de statements van Samsung zitten.

In eerste instantie werd gedacht dat de aantallen puur verkochte tablets waren aan consumenten, maar nader onderzoek wijst uit dat Samsung ook de tablets geleverd aan retails in haar verkopen had meegenomen. De 2 miljoen stuks zijn dus niet daadwerkelijk allemaal in handen van eindgebruikers.

16 procent Galaxy Tabs terug naar winkel

Het bedrijf ITG heeft research gedaan naar de verkopen van de Galaxy Tab in de US van november 2010 tot aan 15 januari en kwam erachter dan 15 procent van de tablets terug gebracht is naar de winkel. Van november tot aan december was dit percentage nog 13 procent, maar de kerst aankopen waren niet voor iedereen geslaagd aangezien het percentage na de kerst steeg tot 16 procent.

Ter vergelijking; van de iPad verkopen werd maar 2 procent terug gebracht naar de winkels. Het grootste probleem voor consumenten ligt bij het feit dat de Galaxy Tab gebruik maakt van Android Froyo (2.2), wat niet optimaal is voor tablet PC’s.

Reacties (0)