‘Galaxy Note 4 krijgt Android L in november of december’

19 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Note-4-hands-on-4

Volgens insiders bij Samsung krijgt zowel de Galaxy Note 4 als de Galaxy S5 voor het einde van het jaar Android L, hét nieuwe Android. Dat betekent wellicht dat Nexus-eigenaren binnen enkele weken al de update krijgen, aangezien Google eerst altijd z'n eigen hardware voorziet van updates.

Geruchten over Android L

Helemaal zeker is het natuurlijk niet, maar volgens de website Sammobile, die het weer van insiders van Samsung heeft vernomen, krijgt zowel de phablet Galaxy Note 4 als smartphone Galaxy S5 voor het einde van het jaar nog het nieuwe Android, Android L. De update zal al in november op december beschikbaar zijn. Zowel Samsung als Google heeft officieel nog niets losgelaten over de releasedatum van Android L, maar de meest hardnekkige geruchten spreken wel van een release in 2014. Dus met dat in het achterhoofd, zou het nog wel eens kunnen kloppen.

Mochten de laatste Samsung-toestellen, we gaan er dan voor het gemak van uit dat de Samsung Galaxy Edge en Galaxy Tab Active ook voorzien worden van de update, dit jaar nog overstappen op Android L, dan betekent dat dat Google al heel snel de update gaat vrijgegeven voor zijn eigen Nexus-lijn. Traditiegetrouw geeft het Amerikaanse bedrijf namelijk grote Android-updates eerder uit op z’n eigen toestellen. Fabrikanten van andere toestellen moeten daarna vaak nog hier en daar sleutelen aan de software, zodat het past bij hun uiterlijk en bij het apparaat waar het op draait.

Android L

Android L, ook wel Lemon Meringue Pie genoemd, wordt de volgende grote update voor het besturingssysteem Android. Android L gaat een hoop dingen anders doen. Zo krijgt de software een veel strakker design, wordt het voorzien van een veel betere beveiliging en krijgt het vergrendelingsscherm ook veel meer functies dan het nu heeft. Daarnaast biedt het ondersteuning voor 64-bits processors, moet het de levensduur van een batterij verlengen en zou het toetsenbord gebruiksvriendelijker moeten worden. Het is nog even afwachten wanneer Android L officieel gelanceerd wordt.

Reacties (0)