Farmville 2: Facebook-klassieker nu ook voor tablets en smartphones

22 april 2014 4 Minuten 7 Reacties
Farmville_hoofd

Bij de naam Farmville gaat er waarschijnlijk wel een belletje bij je rinkelen en met Farmville 2 opent ontwikkelaar Zynga de aanval op het succesvolle Hay Day.

Ondanks dat het merendeel van de Nederlanders in een stad woont blijft het boerenleven toch trekken. Denk maar aan de immense populariteit van het programma Boer Zoekt Vrouw. Maar ook games waarbij je de boer uit kunt hangen doen het goed. Met Farmville 2 opent ontwikkelaar Zynga de aanval op het succesvolle Hay Day.

Facebook

Bij de naam Farmville gaat er waarschijnlijk wel een belletje bij je rinkelen. De game is onlosmakelijk verbonden met Facebook. Het origineel kon je namelijk enkel via dit sociale netwerk spelen. Het werd daardoor al gauw één van de meest populaire bezigheden hierop.

Advertentie

Doordat het origineel enkel binnen Facebook draaide was het ook direct verbonden met je vrienden binnen dit netwerk. Je kon bijvoorbeeld vragen of één van je vrienden even je graan wilde besproeien of een baal hooi aan je koeien wilde voeren. Bezat je een grote florerende boerderij dan dwong je respect af.

Farmville 2 is, zoals de naam al doet vermoeden, de opvolger van dit Facebook-spel. Het grote verschil is echter dat deze verkrijgbaar is in Google Play en in de App Store. Verbinding maken met Facebook behoort nog steeds tot de mogelijkheden maar is geen vereiste meer.

Typisch freemium

Net als zijn voorganger is ook deel 2 een zogenoemde freemium-game. Een speltype wat ongeveer werd uitgevonden door het origineel. Het is dus een gratis spel boordevol opties waarvoor je je portemonnee moet trekken.

De belangrijkste eenheden in het spel zijn munten, sleutels en snelzaad. Geld is vrij eenvoudig te verdienen door goederen te verkopen. De sleutels en het snelzaad zijn echter een ander verhaal. Deze gebruik je om processen te versnellen zoals de groei van een gewas of het uitbreiden van je schuur.

Je begint het spel met een redelijke voorraad sleutels, maar als ze eenmaal op zijn kun je ze eigenlijk alleen maar verzamelen door ze aan te schaffen met echte euro’s. Het spel is zonder er geld in te steken prima te spelen, maar dan moet je wel veel geduld hebben.

De boer spelen

Farmville 2 heeft een erg vrolijke en kleurrijke uitstraling. Het spel ziet er grafisch goed uit en kent leuke details. Het biedt eigenlijk alles wat je van een boerderijsimulator kunt verwachten. Je start het spel met een boerderij en een schuur en twee veldjes graan. Op een bord naast je schuur krijg je specifieke bestellingen voor producten. Door deze te produceren of te verbouwen verdien je je geld.

Door bepaalde doelen te halen kun je steeds een niveau hoger komen. Hierdoor speel je nieuwe gewassen, dieren en werkplaatsen vrij. In de werkplaatsen kun je je gewassen bewerken tot bijvoorbeeld meel, taarten of zelfs hele maaltijden.

Door het bereiken van een hoger niveau kun je bovendien je land uitbreiden. In het begin gaat dit vrij eenvoudig en koop je snel een paar stukken land erbij. Naarmate je verder komt gaat het tarief van deze stukjes echter snel omhoog en zul je heel wat producten moeten verkopen om te kunnen groeien.

Sociaal aspect

Net als in het origineel blijft ook in Farmville 2 het sociale aspect belangrijk. De makers willen graag dat je je spel koppelt met Facebook en geven je hiervoor in ruil bijvoorbeeld sleutels. Ook kun je je vrienden uitnodigingen sturen.

Advertentie

Het hebben van vrienden in het spel wordt echter niet alleen gebruikt voor de standaard freemium-trucjes. Je kunt namelijk ook een heuse coöp oprichten. Hierin kun je elkaar steunen door bijvoorbeeld producten te ruilen of te verkopen. Ook is er een chatfunctie aanwezig voor gesprekken met je boerenvrienden.

Alternatief

Farmville 2: Het boerenleven is een leuk alternatief voor Hay Day. Het biedt echter vooral meer van hetzelfde. Voor fervente spelers van Hay Day is het daardoor ook niet echt een aanrader. Ben je hier echter niet mee bekend en trekt het boerenleven je dan is het beslist het proberen waard.

Famville 2: Het boerenleven is gratis te downloaden in de Play Store en App Store.

Farmville 2: Het boerenleven

Reacties (7)