Facebook werkt mogelijk aan eigen smartwatch met fitnessfuncties

15 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
facebook-pexels

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Facebook achter de schermen aan een eigen smartwatch met fitnessfuncties.

Facebook heeft een gemengde reputatie als het om hardware gaat. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het idee dat gebruikers het niet fijn vinden om apparaten in huis te installeren waar microfoons en camera’s op zitten, die afkomstig zijn van de socialmediagigant. Maar dat heeft mogelijk weinig effect op de plannen van het bedrijf. The Information schrijft namelijk dat Facebook voornemens is een smartwatch uit te brengen.

Smartwatch van Facebook

Op moment van schrijven is er bar weinig bekend over het slimme horloge. Het kan zijn dat het op Android draait, maar onduidelijk is verder of het dan om een recente versie van Wear OS gaat. Wear OS is het besturingssysteem voor smartwatches, gemaakt door Google en gebaseerd op Android.

Het zou ook kunnen dat Facebook zijn eigen besturingssysteem wil gebruiken voor de nieuwe hardware. Naar verluidt werkt de internetgigant namelijk aan zijn eigen os (operating system), die aanwezig moet zijn op hardware van het bedrijf.

Advertentie

Het is wel duidelijk dat de smartwatch in elk geval gebruikt moet kunnen worden voor fitnesstracking. Daarnaast moet er ondersteuning zijn voor apps als Facebook Messenger. Die app werd onlangs nog toegevoegd aan de Oculus Rift-headset.

Facebook heeft al hardware in zijn portfolio zitten, zoals de eerder genoemde Oculus Rift-lijn. Dit is een serie virtualrealityheadsets. Daarnaast is er de Portal: een chatapparaat met onder meer een camera en microfoon aan boord.

Reacties (0)