Nieuwe versies Facebook Portal verschijnen later dit jaar

11 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
facebook-portal

Facebook is voornemens nieuwe versies van de Facebook Portal aan te kondigen. Dit gebeurt op een later moment in dit jaar. De verantwoordelijke meldt dat er nieuwe 'form factors' aankomen; dat betekent dus dat het design van de nieuwe Portals kunnen afwijken van wat er nu is.

Meer Facebook Portal-hardware op komst

Andrew Bosworth, Facebooks vicepresident van AR/VR, heeft tegenover The Verge bevestigd dat er later dit jaar nieuwe Facebook Portal-apparaten zullen verschijnen. Het gaat om nieuwe ‘form factors’: nieuwe designs dus. Vooralsnog is het niet duidelijk hoe de nieuwe hardware er precies uit zal zien. Mogelijk is het een losse camera die je bovenop je eigen televisie kunt plaatsen, waardoor je geen geheel nieuw product in huis hoeft te halen dat is voorzien van een extra scherm. Je gebruikt dan gewoon je eigen televisie.

Verder heeft Bosworth commentaar gegeven op de verkoop. Volgens de beste man gaat het goed, maar precieze getallen worden niet naar buiten gebracht. In de afgelopen maanden heeft Facebook wel een aantal privacyschandalen moeten overleven, waardoor mensen minder snel geneigd waren hun Facebook-profiel aan te houden of Facebook-hardware in huis te halen. Desondanks gelooft het bedrijf in Facebook Portal, aangezien menselijke communicatie, van persoon tot persoon, centraal staat en altijd belangrijk zal blijven.

Reacties (0)