Facebook trekt de stekker uit fotodeelapplicatie Facebook Moments

25 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
facebook-moments

Facebook heeft besloten om de Facebook Moments-app te sluiten, omdat mensen er simpelweg te weinig gebruik van maakten. Je kunt de dienst nog tot en met 25 februari aanstaande gebruiken en tot mei heb je de mogelijkheid je data te downloaden.

Facebook Moments verdwijnt

Facebook heeft tegenover CNET bevestigd dat de app Facebook Moments zal verdwijnen. Het sluiten zal op 25 februari plaatsvinden, dus je hebt nog tot die dag om de app te gebruiken. Mocht je dat al doen dan, aangezien niet heel veel mensen gebruikmaken van Moments — wat ook meteen de reden voor het verdwijnen van de app is. Gebruikers hebben vervolgens tot mei de tijd een speciale website te bezoeken waar ze hun data, bijvoorbeeld die speciale collectie foto’s, kunnen downloaden, voordat alles is verdwenen.

Hoewel dit niet het einde van ‘momenten delen’ binnen Facebook betekent, zoals Facebook het naar buiten brengt, is dit wel het einde van de concurrentiestrijd met Google Photos. In de toekomst kunnen Facebook-gebruikers op andere manieren hun momenten (blijven) delen. Dit is ook tekenend voor Facebook als bedrijf, dat moeite heeft met gebruikers koppelen aan externe apps (los van WhatsApp en Instagram, die zijn overgenomen). Het gros van de gebruikers houdt het op de kernapplicatie van het sociale netwerk, blijkt nu wel.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)