Facebook test gezichtsherkenningsopties voor verificatie identiteit

06 november 2019 1 Minuut 0 Reacties
facebook-gezichtsherkenning

Het lijkt erop dat Facebook momenteel gezichtsherkenningsopties test in de mobiele app van het sociale netwerk. Middels deze opties kunnen gebruikers bewijzen dat ze zijn wie ze zeggen te zijn. Het bedrijf heeft de functionaliteit niet zelf aangekondigd.

Gezichtsherkenningsopties in Facebook-app

Jane Wong, een bekende programmeur die wel eens geheimen ontrafeld uit de code van een app, heeft ontdekt dat Facebook werkt aan gezichtsherkenningsopties voor de mobiele applicatie van het sociale netwerk. Met deze opties zouden gebruikers hun eigen identiteit kunnen verifiëren. Wanneer je dit doet, dan dien je een videoselfie te maken. Je kijkt verschillende kanten op, zodat het sociale medium een completer beeld krijgt van je gezicht. Waarschijnlijk heeft het systeem iets weg van Face ID van Apple.

Wong laat weten dat Facebook aangeeft dat “niemand anders de video te zien krijgt” en dat de clip na dertig dagen verwijderd wordt. In vergelijking met Face ID is dat minder veilig, aangezien de data niet van het toestel af komt. Ook zou je je eigen identiteit kunnen bevestigen door een pasfoto naar het bedrijf te sturen. Engadget heeft het sociale netwerk om een reactie gevraagd, maar daar is nog geen reactie op gekomen. Hoewel de code op nieuwe functies kán wijzen, hoeft het niet altijd te betekenen dat er nieuwe functies aankomen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)