Facebook last ontwikkellaarsconferentie F8 af vanwege coronavirus

27 februari 2020 1 Minuut 0 Reacties
Facebook F8

Facebook heeft besloten om zijn jaarlijks terugkerende ontwikkellaarsconferentie F8 niet door te laten gaan. Het evenement zou op 5 en 6 mei plaatsvinden in de Amerikaanse stad San José, maar is afgelast vanwege zorgen om het coronavirus.

Vervanger is geregeld

In een poging om ontwikkelaars tegemoet te komen, heeft Facebook besloten om een aantal programmapunten online te presenteren. Dit zal gebeuren in de vorm van vooraf opgenomen evenementen, video’s en livestreams. Het hoofd van Facebooks divisie voor ontwikkellaarsplatforms- en programma’s, Konstantinos Papamiltiadis, meldt dat het bedrijf voorrang geeft aan de veiligheid en gezondheid van medewerkers en partners. Hij heeft ook aangegeven dat het bedrijf eerst een lokaal evenement wilde organiseren voor partners die uit de buurt van San José komen. Dat zou echter niet afdoende zijn om het doel van de conferentie te bereiken.

Normaal gesproken komen er elk jaar honderden ontwikkelaars af op de ontwikkellaarsconferentie. Zij zullen nu dus niet persoonlijk door Facebook te woord worden gestaan. Het bedrijf wil de komende weken meer duidelijkheid gaan geven over de vormgeving van de evenementen.

Niet de eerste

Het Mobile World Congress in Barcelona werd eerder al afgelast om vergelijkbare redenen. De meeste fabrikanten hadden ver voor de officiële bekendmaking al afgezegd, uit angst voor de verspreiding van het coronavirus. Ook de Game Developers Conference, die in San Francisco wordt gehouden, moet een aantal grote namen missen. Het evenement voor ontwikkellaars van videospellen gaat vooralsnog echter wel door.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)