Facebook brengt tool uit die meer controle geeft over privacy

21 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
facebook-tool-privacy

Facebook heeft (helaas nog niet in Nederland) een tool uitgebracht die gebruikers meer controle geeft over hun privacy. Je krijgt bovendien meer inzicht in de data die andere apps en diensten naar het sociale medium sturen.

Facebook geeft meer controle over privacy

De laatste paar maanden heeft Facebook privacy hoog in het vaandel staan, nadat het bedrijf enkele keren op de vingers getikt is. Het betreft niet alleen de data die het sociale medium zelf verzamelt, ook gaat het om data die binnenkomt via externe partijen. En voor dat onderdeel heeft het bedrijf nu een speciale tool uitgebracht die je meer inzicht geeft in wat voor soort data van jou van een andere site, app of dienst naar Facebook gestuurd wordt. Ook kun je de koppeling verwijderen, zodat er geen dataverzameling meer plaatsvindt.

Dat heeft direct effect: voor jou en voor Facebook. Voor jou betekent dit dat wanneer je online aan het shoppen bent (en al dan niet iets gekocht hebt) je niet constant de producten voorbij ziet komen waar je net op geklikt hebt. Voor Facebook betekent dit dat er waarschijnlijk minder inkomsten gegeneerd kunnen worden, maar dat vindt het bedrijf “minder belangrijk” dan controle bieden over je privacy. De tool wordt nu uitgerold in Spanje, Ierland en Zuid-Korea. Onduidelijk is nog wanneer we hem in Nederland kunnen verwachten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)