Essential rolt nu al Android 9.0 Pie-update uit voor Essential Phone

07 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
essential-phone-nieuwe-kleuren-achterkant

Essential, de fabrikant van de Essential Phone, heeft bekendgemaakt dat de Android 9.0 Pie-update nu al beschikbaar is als download. Dit is meteen ook de eerste niet-Google-smartphone die wordt voorzien van de grote update -- alleen de Pixel-apparaten kunnen verder Pie binnenhalen.

Download Android 9.0 Pie voor Essential Phone

Nu Android 9.0 Pie officieel is uitgebracht (met hier en daar nog wat missende functies), is het voor veel Android-gebruikers de vraag wanneer ze de update kunnen voor hun smartphone of tablet. Eigenaars van een Essential Phone hoeven daar gelukkig niet lang over na te denken, aangezien de Pie-update nu al beschikbaar als over-the-air-update. Dit toestel werd in augustus 2017 gelanceerd met Android 7.0 Nougat aan boord. Mocht je dit toestel hebben, houd hem dan in de gaten en kijk of er een notificatie binnenkomt.

Eigenaars van de Essential Phone krijgen daardoor nu al toegang tot handige en slimme aanpassingen. Zo is de user interface versimpeld (en zit je niet per se opgescheept met de nieuwe slimme navigatie), wordt er slimmer omgegaan met de batterij en is het notificatiesysteem op de schop gegaan. Ook is er meer focus op privacy en is er native ondersteuning voor de inkeping aan de bovenkant. Google belooft verder dat heel veel andere Android-smartphones voor het einde van het jaar worden voorzien van Android 9.0 Pie.

Reacties (0)