Essential Phone komt dit jaar nog naar Nederland

27 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
essential-phone-andy-rubin-2

In mei vorig jaar werd-ie nog met veel bombarie onthuld: de Essential Phone. Het toestel was door Android-bedenker Andy Rubin ontwikkeld en zou de smartphonemarkt flink op moeten schudden. Dat door high-end specificaties voor een redelijke prijs naar de markt te brengen. Na lancering was het toestel nog niet beschikbaar, maar daar komt dit jaar verandering in.

Nederlandse lancering Essential Phone

Tegenover de site Nu.nl laat Jason Keats, hoofd van de onderzoeksafdeling van het bedrijf, weten dat de nieuwe smartphone binnenkort al hier in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Tegen welke prijs is niet bekend, maar Keats speculeerde openlijk dat het apparaat wel eens even duur zou kunnen zijn in euro’s als in dollars. Momenteel tel je 499 dollar neer voor de Essential Phone, dat zou dan 499 euro kunnen worden.

De smartphone heeft een 5,71-inch scherm en draait op een niet aangepaste versie van Android. De telefoon heeft een nagenoeg randloos scherm en de frontcamera zit bovenin dat scherm verwerkt. Daar bevindt zich dus een kleine uitsparing. De telefoon wordt draaiende gehouden door een Qualcomm Snapdragon 835-processor en heeft vier gigabyte aan werkgeheugen. Ook is er nog 128 gigabyte aan interne opslagcapaciteit ingebouwd voor de gebruiker.

Bijzonder aan het toestel is ook nog het materiaal waarvan hij gemaakt is. Er is gekozen voor een combinatie van titanium en keramiek, waardoor het apparaat behoorlijk stevig zou moeten zijn. Tot slot is er op de voorkant dus nog een frontcamera met acht megapixelsensor en op de achterkant een dualcamerasysteem van dertien megapixels.

Advertentie

Vanaf wanneer de Essential Phone precies in Nederland te koop is, weten we nog niet.

Bron Nu.nl

Reacties (0)