Ematic breidt FunTab Android tablet line-up voor kinderen verder uit

10 januari 2013 2 Minuten 0 Reacties
Ematic-FunTab-7

Eind november vorig jaar lanceerde Ematic al een 7 inch Android tablet voor kinderen maar het Amerikaanse bedrijf ziet meer kansen met deze doelgroep. Deze week lanceert Ematic dan ook drie extra modellen, variërend van een 4.3 inch formaat tot een 9.7 inch formaat, en een verbeterde versie van 7 inch FunTab.

Alle modellen in de FunTab serie beschikken over kindvriendelijke software, een aangepaste interface van Android 4.0 Ice Cream Sandwich, toegang tot een voor kinderen aangepaste app store en een design dat beschikt over een rubberen rand waardoor het geheel tegen een stootje kan.

FunTab Mini

Dit is het kleinste model in de FunTab serie en door het formaat van 4.3 inch eigenlijk nauwelijks een tablet te noemen. Maar, je kunt er niet mee bellen dus een smartphone is het ook niet. Deze tablet is uitgerust met een 4.3 inch display met een resolutie van 480 bij 272 pixels en een resistief touchreen. Verder beschikt de tablet over een 1GHz processor, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslaggeheugen. Het opslaggeheugen is uit te breiden middels een microSD kaart en de tablet kan aangesloten worden op een PC middels de miniUSB poort.

FunTab

De FunTab is een verbeterde versie van de tablet die we eind vorig jaar voorbij zagen komen. Dit model beschikt over een 7 inch display met een resolutie van 800 bij 480 pixels en een capacitief touchscreen. De verbeterde processor heeft een kloksnelheid van 1.2GHz en met 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslaggeheugen moeten kinderen prima aan de slag kunnen. De tablet beschikt ook over een 2 megapixel camera, een miniUSB poort, een microSD card reader en een batterijduur van 5.5 uur.

FunTab Pro

Dit model beschikt over veel van dezelfde specificaties als de standaard FunTab maar is bedoeld voor kinderen die net wat meer kracht en opslagruimte vragen. De tablet is uitgerust met 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een extra HDMI poort voor koppeling met een TV of monitor. De batterij is ook wat zwaarder en moet zorgen voor 8 uur aan speelplezier.

FunTab XL

Mocht 7 inch te klein zijn dan heeft Ematic ook een 9.7 inch model gelanceerd. Deze tablet beschikt onder meer over een 1.2Ghz processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een HDMI uitgang en twee camera’s.

Prijs en beschikbaarheid

De FunTab Mini heeft een prijs van 60 dollar meegekregeb, de FunTab gaat 120 dollar kosten, de FunTab Pro kost 150 dollar en ook de FunTab XL variant zal voor 150 dollar in de winkels liggen. Of de tablets hun weg naar Nederland ook zullen vinden is nog niet bekend.

Maak je tablet kindvriendelijk

Heb je geen tablet die speciaal gemaakt is voor kinderen maar wil je je tablet wel zo inrichten dat je kinderen er gebruik van kunnen maken? Bekijk dan het artikel over het kindvriendelijk maken van je tablet.

Via: Engadget

Reacties (0)