‘Dit eist de nieuwe 4K Apple TV van je thuisnetwerk en televisie’

11 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
apple-tv-4-tvos-9

Uit een lek is momenteel veel informatie naar buiten gekomen over Apple-producten, waaronder de nieuwe 4K Apple TV. Uit de informatie is op te maken wat voor eisen de aankomende mediaspeler aan je thuisnetwerk en televisie zal gaan stellen.

4K Apple TV: dit eist de mediaspeler

Er ligt momenteel veel informatie op straat over aankomende Apple-producten door een groot lek. Eén van de genoemde Apple-producten is de aankomende 4K Apple TV. Zo wordt er geschreven dat je tenminste een stabiele internetverbinding van 15 mbps moet hebben voor het bekijken van 4K-content. Ga je onder die snelheid zitten, dan lukt het niet de content in die resolutie af te spelen. Daar krijg je ook een notificatie van. 15 mbps komt neer op nog net geen 2 mb per seconde; dat is gelukkig iets dat het gros van Nederland redt.

De 4K Apple TV is straks in staat content in een resolutie tot 2160p af te spelen, in zowel HDR10 als Dolby Vision. Ook is er Chrome-subsampling, in 4:2:0, 4:2:2 en 4:4:4 in HDR10 en de standaard YCbCr. De verwachting is dat Apple de nieuwe generatie mediaspeler morgen zal onthullen, samen met de nieuwe iPhones. Er komen mogelijk drie iPhones aan, waarvan eentje ter ere van het tienjarige bestaan van het smartphonemerk. Het wachten is nu op Apple, die morgen mogelijk de informatie kan bevestigen (of ontkennen…).

Reacties (0)