Eind deze maand 25 miljoen exemplaren Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge verkocht

15 juni 2016 2 Minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-s7-edge-rosegoud

Samsung heeft groot succes met de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge. Van de twee toestellen samen zijn er al zoveel verkocht, dat eind deze maand de 25 miljoen wordt aangetikt.

Galaxy S7 (Edge) succesvoller dan Galaxy S6-serie

Dat wordt gemeld door een Koreaans persbureau. De twee vlaggenschepen werden begin april in de verkoop gebracht. Al eerder werd bekend dat van de kleinste van de twee, de Galaxy S7, tien miljoen exemplaren waren verkocht. Hoewel de verkoopcijfers nu wat teruglopen, gaat het nog steeds hard in de winkels. De twee nieuwe S7-vlaggenschepen zijn hiermee succesvoller dan hun voorgangers, de Galaxy S6 en S6 Edge.

Goede kwaliteit

De Koreaanse nieuwsmedia denken dat de betere verkoopcijfers te danken zijn aan drie factoren. Samsung is een zeer agressieve marketingcampagne gestart, de toestellen zijn veel eerder dan gebruikelijk op de markt gekomen, en de kwaliteit van de nieuwe superphones is goed.

Waterdicht, micro sd-kaart

Hoewel de nieuwe S7 en de phablet-variant S7 Edge uiterlijk niet veel verschillen van de Galaxy S6-serie, zijn er een paar zaken verbeterd, zoals de mogelijkheid om er een micro sd-kaart in te steken, een snellere en verbeterde camera, en stof- en waterdichtheid. Deze upgrades hebben consumenten aangesproken, zo blijkt uit de cijfers.

Advertentie

Galaxy S7 Edge loopt het hardst

Een van de Koreaanse nieuwsmedia meldt dat de Galaxy S7 Edge nu harder loopt dan de Galaxy S7. Aangezien de Galaxy S7 Edge de duurste is van de twee, wordt voorzien dat Samsung er ook meer winst aan overhoudt. Dit moet zich vertalen in betere financiële halfjaarcijfers die eind deze maand bekend worden gemaakt.

Galaxy Note 7

Te verwachten valt dat met ingang van volgende maand de verkoop weer terug zal lopen. Dat doet het nu kennelijk al ietwat. Dat heeft te maken met het gegeven dat consumenten die nu een nieuwe Samsung-smartphone zoeken, wachten tot de nieuwe Galaxy Note wordt gepresenteerd. Die wordt op 2 augustus verwacht. Of dit de Galaxy Note 6 of Galaxy Note 7 gaat heten, is nog steeds onzeker. Ook van de nieuwe Galaxy Note wordt verwacht dat het de kassa bij Samsung weer flink laat rinkelen.

Reacties (0)