Eerste screenshots iOS 5

07 juni 2011 2 Minuten 0 Reacties
ios-5-noti

iOS 5 verschijnt voor de consument pas in de herfst, maar ontwikkelaars kunnen sinds gisteren al aan de slag met het nieuwe besturingssysteem van dit artikel, maar nu hebben we er ook een aantal mooie screenshots bij.

Nieuwe features zijn diepe Twitter integratie, iMessage, iCloud integratie en een nieuw notificaties menu. Het is allemaal nog in een bèta-fase en Apple moet de puntjes nog op de i zetten, maar je krijgt wel een goede indruk van wat je te wachten staan. Bekijk na de break diverse screenshots van iOS 5.

iOS 5 setup

Na de Wifi verbinding opgezet te hebben krijg je onderstaande functies te zien om je iPhone of iPad geheel in te stellen en verbinding te maken met iTunes, iCloud en de App Store.

iOS 5 notificaties

Alle notificaties worden in iOS 5 samengevat in een nieuw menu, waar je ze ook allemaal in kunt stellen.

Advertentie

iOS 5 iMessage

Met iMessage is het mogelijk andere personen met een Apple iOS apparaat berichten te sturen. Hiervoor moet je verbonden zijn met het internet door middel van Wifi of 3G. Ook zien we hier gelijk de het nieuwe toetsenbord.

iOS 5 Newsstand

Newsstand is een kranten en tijdschriften applicatie waarmee je direct een overzicht hebt van je aangeschafte tijdschriften en kranten.

iOS 5 Twitter

Twitter zal volledig geintegreerd worden in iOS 5 en zo kun je vanuit elke applicatie, zoals hier de browser, eenvoudig een Tweet versturen.

iOS 5 Reminders

In het Reminders gedeelte kun je een soort van to-do lijst maken met verschillende opties en prioriteiten. Wanneer verbonden met iCloud is het mogelijk reminders aan een locatie te koppelen.

iOS 5 camera

De camera functie heeft ook een flinke update gekregen met meer opties wanneer je een foto maakt en een snelkoppeling op het lockscreen zodat je snel een foto kunt maken. Ook kun je nu via de volume knoppen foto’s maken.

iOS 5 Safari

Safari heeft onder andere tabs gekregen en een Reader functie waarmee je alle content rondom een artikel weg kunt halen zodat het makkelijk te lezen is.

Bekijk meer screenshots en een tekstuele uitleg op Engadget. Lees meer over iOS 5 in ons iOS 5 overzicht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)