Eerste Samsung Galaxy Note 7 ontploft door usb-converter

24 augustus 2016 1 Minuut 2 Reacties
samsung-galaxy-note-7-ontploft-1

Voor zover bekend hebben we te maken met de eerste Samsung Galaxy Note 7 die is ontploft, door het gebruik van een usb-converter. Wanneer je het product zou opladen met de meegeleverde accessoires, dan kunnen dit soorten vrijwel niet gebeuren.

Eerste Samsung Galaxy Note 7 ontploft

Hoewel de Samsung Galaxy Note 7 nog niet overal verkrijgbaar is in Nederland, kun je het toestel al wel kopen in andere landen, zoals China. Daar is het apparaat sinds vandaag te koop in de winkels. Eén iemand moet nu in elk geval nog een keer naar dezelfde winkel, met de mededeling dat zijn Galaxy Note 7 ontploft is. Op de foto’s zien we een andere kabel liggen dat Samsung normaal meegeeft, evenals een usb-type-c-converter. Dat is hoogstwaarschijnlijk de boosdoener geweest in deze specifieke situatie.

Dit soorten dingen horen natuurlijk niet te gebeuren. En wanneer je gewoon officiële accessoires en opladers gebruikt, dan kúnnen dit soort dingen ook niet gebeuren. Daarnaast is het nu nog de vraag waarom iemand een andere kabel gebruikt voor het opladen van zijn Samsung Galaxy Note 7, aangezien de phablet gewoon met een usb-type-c-kabel geleverd wordt. Dit soort ontplofte toestellen komen we eens in de zoveel tijd tegen en iedere keer is de conclusie hetzelfde: goedkoop is vaak duurkoop, gebruik alleen de officiële oplader.

Reacties (2)