Eerste reviews Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

13 november 2011 4 Minuten 1 Reacties
GALAXY-Tab-7.0

Eind september introduceerde Samsung de Galaxy Tab 7.0 Plus als opvolger van de populaire originele 7 inch Galaxy Tab, de eerste tablet die concurrentie aanging met de iPad. Inmiddels verschijnt de tablet in verschillende landen en zijn de eerste reviews gepubliceerd. In dit artikel vind je een overzicht van de belangrijkste specificaties, conclusies, voordelen en nadelen van de Galaxy Tab 7.0 Plus.

De Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus is een 7 inch tablet draaiend op Android 3.2 Honeycomb. Qua display heeft Samsung voor dit model geen hoogwaardige technieken gebruikt. Je krijgt namelijk een PLS display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Verder krijg je een 1.2Ghz dual-core processor, 1GB aan RAM geheugen, Wifi, Bluetooth 3.0, een infrarood poort, een USB 2.0 aansluiting, een microSD card reader, en standaard een 3G module (UMTS en HSPA+). Het is daarnaast ook mogelijk via het telefoonnetwerk te bellen. Aan de voorzijde bevindt zich een 2 megapixel camera en aan de achterzijde een 3 megapixel camera. Qua software heeft Samsung de tablet voorzien van de TouchWiz interface met toegang tot onder meer de Samsung Social Hub en Music Hub.

Een punt waar iedereen het over eens lijkt te zien is de mobiliteit van de Galaxy Tab 7.0 Plus. De tablet heeft namelijk een afmeting van 193,7 bij 122,4 bij 9,96 mm en een gewicht van 345 gram. Hierdoor is hij gemakkelijk onderweg te gebruiken en past hij snel in een binnenzak of handtas. Ook het design is door Samsung wat verfraaid met een aluminium zwarte afwerking, welke ook een betere grip lijkt te geven. Toch lijkt het uiterlijk nog behoorlijk op de originele Galaxy Tab.

Iets wat niet op de originele Galaxy Tab zat is de infrarood zender. Deze hebben we eerder gezien op de Sony Tablet S, wat op ons een zeer positieve indruk achterliet. De infrarood zender op de Galaxy Tab 7.0 Plus wordt gekoppeld met de Peel Smart Remote applicatie waardoor je de tablet als universele afstandsbediening kunt gebruiken. De applicatie is fraai vormgegeven en biedt veel mogelijkheden om apparatuur binnen je home cinema systeem te bedienen. Toch wordt het aantal functies van de app beperkt wanneer je niet via satelliet of kabel kijkt. Het is onduidelijk wat de mogelijkheden met deze app in Nederland zijn.

Advertentie

Qua display presteert de Galaxy Tab 7.0 redelijk goed. Toch ligt de resolutie van 1.024 bij 600 (170 dpi) relatief gezien wel hoger dan bijvoorbeeld de 1.280 bij 800 pixels resolutie van de Galaxy Tab 10.1 (150 dpi). Over de kijkhoeken en weerspiegeling is niet elke review het eens. Zo worden deze bij The Verge en Android Police als matig omschreven maar bij Android Community als uitstekend. CNET spreekt juist over een matige helderheid van het display.

De grootste verandering ten opzichte van de originele Galaxy Tab is de komst van Android 3.2 Honeycomb, wat ook op de Galaxy Tab 7.7, 8.9 en 10.1 zit. Ook de Samsung TouchWiz interface is een waardevolle toevoeging. Zowel honeycomb als TouchWiz zijn nog niet perfect en kunnen last hebben van bugs, vastlopers en een trage werking. Toch zijn de prestaties van de tablet niet onaardig, vooral dankzij de 1.2GHz processor en de 1GB aan werkgeheugen. Games kunnen soepel gespeeld worden en HD video’s worden zonder haperingen weergegeven.

Een zeer positief punt, waar nagenoeg alle reviews het over eens zijn, is de batterijduur. De meeste reviews geven aan 1,5 tot 2 dagen met de tablet te kunnen spelen/werken zonder deze te hoeven opladen. Bij intensief gebruik hou je gemiddeld 7 tot 8 uur over.

Video review Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

Video review Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

Conclusies

Als positieve punten worden vooral het slankere en lichtere design, de infrarood zender met de remote applicatie en de snelheid (prestaties) van het apparaat genoemd. Negatieve punten zijn de kijkhoeken en weerspiegeling van het display, de soms wat trage software, de relatief hoge prijs en de komst van een high-end Galaxy Tab 7.7 niet lang na de lancering van dit apparaat.

De volledige reviews vind je bij CNET, Android Community, The Verge, Android Police en Phone Arena.

De Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus moet eind dit jaar nog in Nederland verschijnen voor een prijs van 499,00 euro (16GB 3G versie). Daarnaast komt er ook een 32GB variant op de markt voor 599,00 euro. Beide varianten zijn leverbaar in het wit en grijs (zwart). De meest actuele prijzen, alle informatie en alle prijzen vind je op de productpagina van de Galaxy Tab 7.0 Plus.

Reacties (1)