Eerste indruk LG G Pad 8.3 tijdens IFA 2013

07 september 2013 1 Minuut 0 Reacties
LG-G-Pad-IFA

LG heeft er lang mee gewacht maar deze week werd dan eindelijk weer een tablet gelanceerd. Het model heeft de naam G Pad 8.3 meegekregen en tijdens IFA 2013 hebben we de tablet van dichtbij mogen bekijken.

Tablets en LG gingen nooit echt goed samen maar met de G Pad 8.3 moet daar verandering in komen. De tablet beschikt over een aantal interessante specificaties, waaronder een 8.3-inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een quadcore Snapdragon-processor en 2GB aan werkgeheugen.

De tablet draait op Android 4.2 Jelly Bean maar LG heeft er een flinke schil overheen gelegd. Zo kun je notificaties van een Android smartphone op je tablet laten tonen, kun je multitasken middels tabs die je vanaf de zijkant inschuift en zijn de instellingen- en notificatiemenu’s qua design en invulling uitgebreid. Ook is het overall uiterlijk van Android grotendeels aangepast, met onder meer nieuwe animaties bij het navigeren door de homescreens.

In onderstaande video tonen we kort de belangrijkste features en functies van de G Pad 8.3. Binnenkort ontvangen we een review exemplaar en onderwerpen we de tablet aan een uitgebreide test.

De LG G Pad 8.3 moet dit jaar nog op de markt verschijnen voor een prijs die rond de 300 euro ligt.

Reacties (0)