Eerste beelden van Nokia 9 lijken gelekt te zijn

27 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
Nokia 9 – foto 2

HMD Global heeft het druk met het uitbrengen van nieuwe Nokia-smartphones. Een dezer weken moet een nieuw vlaggenschip uitgebracht worden, de Nokia 9, waarvan nu een dummy gelekt is. Die onthult een smartphone met smalle schermranden en dubbele camera.

Nokia 9 design

De site Nokiapoweruser vond de foto’s van de dummy. Het gaat om drie beelden van een Nokia 9 die in een speciaal hoesje zit. Dankzij de beelden weten we nu ongeveer hoe het apparaat eruit gaat zien en dat het toestel binnenkort uitgebracht wordt. HMD blijkt in elk geval de trend van smalle schermranden te volgen, zoals hieronder te zien is.

Het apparaat toont een scherm met aan de zijkanten nauwelijks randen. Boven en onderin is wel een zwarte balk zichtbaar, waar onder meer de frontcamera in verwerkt zit. Ook zien we afgeronde hoeken, waardoor het apparaat vermoedelijk lekker in de hand ligt. Opvallend is verder een vingerafdrukscanner aan de achterkant, onder de dubbele camera (die overigens wel heel erg uitsteekt).

Specificaties

De Nokia 9 krijgt volgens de verhalen een Qualcomm Snapdragon 835 processor. De smartphone krijgt zes tot acht gigabyte aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 128 gigabyte. Verder zou het Android-toestel flink duur worden, met een adviesprijs van 749 euro. Dat is veel duurder dan het vorige toptoestel, de Nokia 8, die voor 599 euro over de toonbank gaat.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)