Een sim-only abonnement voor je tablet

23 september 2016 2 Minuten 0 Reacties
Apple-iPad-Air-2-feature

Een abonnement in combinatie met een tablet wordt steeds goedkoper. Tegenwoordig hoef je geen tientallen euro’s per maand meer te betalen om een grote databundel te kunnen krijgen. Vooral de budgetproviders zijn hier erg sterk in. Met een tablet kan een abonnement ideaal zijn als je veel gebruik maakt van multimedia.

Een geschikt sim-only abonnement uitzoeken

Om gebruik te kunnen maken van een sim-only abonnement op je tablet heb je ten eerste een abonnement nodig. Je kan kiezen tussen verschillende groottes van je bundel. De minimale bundels bevatten rond de 200 mb, terwijl je met grote en duurdere bundels algauw op een tiental GB per maand zit.

Daarnaast kan je ook nog de snelheid van je internetverbinding bepalen. De laatste periode wordt er standaard van 4G gebruik gemaakt door de grote providers, zoals Tele2, T-Mobile, KPN en Vodafone. Budgetproviders zoals Hollandsnieuwe, Ben, of Simyo bieden standaard nog geen 4G aan. Dit verschil zie je terug aan hoeveel mb je per euro in je internetbundel krijgt. 3G is namelijk over het algemeen goedkoper dan 4G. 4G is daarentegen wel sneller dan 3G.

Een geschikte tablet uitzoeken

Ten tweede moet je een tablet aanschaffen met een simkaart-houder. Hier zijn speciale versies voor, zoals bij de iPad.  Dit kun je zien door een toevoeging aan de naam, zoals “cellular” in het geval van de iPad of 4G/LTE bij een Samsung tablet. Het is verstandig om te kijken of je tablet wel met 4G overweg kan, voordat je een sim-only abonnement met 4G aanschaft. Tegenwoordig kunnen alle tablets die over een mobiele internetverbinding beschikken minimaal met 3G overweg.

Ten slotte loont het om de ondersteunde banden (frequenties) van de tablet even door te nemen en vergelijken met de banden die de provider gebruikt. Mobiel internet maakt namelijk gebruik van een aantal banden waarop de data wordt verzonden en ontvangen. Als je een tablet koopt buiten Europa, dan kan het zijn dat de tablet niet altijd ondersteuning voor de juiste banden heeft. Fabrikanten produceren daarom soms speciaal modellen voor de Amerikaanse markt en de Europese markt met de bijhorende banden. Handig om te weten, voordat je bijvoorbeeld een iPad uit Amerika of een Xiaomi uit China laat importeren.

Meer informatie

Interesse in een tablet met een sim-only abonnement? We hebben een achtergrondartikel alles dat je moet weten over mobiel internet op je tablet, waar we verder ingaan op onder andere 3G en 4G. Daarnaast is onze koopgids altijd handig om achter de hand te houden, zodat je niet voor rare verrassingen komt te staan bij de aanschaf van een nieuwe tablet.

Reacties (0)