Gesponsord Mobile Gesponsord door T-Mobile

Een Pro toestel met Pro mogelijkheden (ADV)

12 oktober 2022 3 Minuten 0 Reacties
iPhone 14 Pro 1

Het Apple IPhone event 2022 is al even achter de rug. En langzaamaan beginnen alle reviews online te verschijnen.

Apple vertelt elk jaar dat dit de beste IPhone ooit is. Een stelling die op dat moment natuurlijk ook klopt, maar als de roze bril wordt afgezet, is het dan nog steeds een goed toestel. Er wordt hier gerefereerd naar de Apple IPhone 14 Pro Max. Een toestel dat juist voor de zakelijk er interessant is. Voor wie een Iphone 14 zakelijk wil gebruiken, is er wel een abonnement nodig. Dus wat kan je voor nieuwe dingen verwachten met een Pro toestel.

De grote stap vooruit heeft te maken met de nieuwe chip van Apple. Dit is de A16 Bionic chip. In de chip zitten 6 kernen voor de cpu verwerkt. Hiervan zijn er 2 performance en 4 efficiency. Ook zijn er 5 kernen voor de gpu te vinden en 16 voor de Neural engine. Dit is het kloppende hart van de nieuwe Apple IPhone 14 Pro, of een maatje groter de Pro Max. Maar het eerste dat zal op vallen aan de telefoon is het scherm. In de Pro zijn de XDR schermen terug te vinden, maar dit jaar heeft Apple ervoor gezorgd dat het scherm in zonlicht nog beter zichtbaar is. Met een helderheid van 2000 nits, is er geen enkel ander toestel op de markt dat zo een hoge helderheid behaalt. Bij een eerste aanblik op het scherm, zal er iets opvallen. Het Dynamic Island is een geëvolueerde vorm van de notch. DE notch is veranderd in een ovale balk en iets naar beneden gezakt. Vanuit hier worden er face time gespreken tevoorschijn getoverd, of als er AirPods Pro worden aan gesloten. Ook muziek krijgt vanuit hier een informatie scherm, wat naar voren komt. Een innovatieve manier om met een gat in de voorkant om te gaan.

Eindelijk ziet Apple ook in dat de gebruiker meer vrijheid moet krijgen. Op het toegangsscherm kan je je eigen foto, lettertype, widgets of activiteitsringen instellen. Hierdoor krijgt je IPhone eindelijk de persoonlijke touch die het verdiend. Dit zijn opties en mogelijkheden die Android gebruikers al langere tijd hadden, maar Apple IOS gebruikers nog niet. Een veilige feature die Apple introduceert is de crashdetectie. Op het moment dat je betrokken bent geraakt in bijvoorbeeld een auto-ongeluk, dan kan je IPhone zelf het noodnummer voor hulp bellen.

Dan is er nog het camerasysteem. Dat maakt de Apple IPhone 14 Pro Max meer Pro dan ooit te voren. Met een gloednieuwe 48 megapixels camera en een geavanceerde quad-pixel sensor, schiet de Pro lijn betere foto’s dan ooit te voren. Apple heeft veel aandacht besteed aan de kwaliteit van foto’s bij minder licht. Dit zorgt ervoor dat kleuren beter en mooier naar voren komen als in een omgeving een foto wordt gemaakt, waar het licht niet optimaal is.

Gezien alle innovatie en techniek die Apple heeft verwerkt in de IPhone 14 Pro lijn, is er weer een grote stap gemaakt in kwaliteit. Die kwaliteit kan iedere Pro consument of zakelijke Pro wel waarderen.

Reacties (0)