‘Draadloze oplaadmat Apple Airpower wordt in september uitgebracht’

21 juni 2018 1 Minuut 0 Reacties
apple-airpower-draadloze-oplaadmat

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan brengt Apple de draadloze oplaadmat Apple Airpower voor iPhone en Apple Watch in september uit. De reden dat deze accessoire zo lang op zich heeft laten wachten, heeft te maken met de technische horden die Apple onderweg tegenkwam.

Apple Airpower: draadloze oplaadmat voor iPhone en Apple Watch

Eind vorig jaar beloofde Apple dat het bedrijf in 2018 de Apple Airpower zou uitbrengen in 2018. Nu is het jaar nog niet voorbij, maar is het wel angstvallig stil rondom de accessoire, waarmee de iPhone, de Apple Watch en de Airpods draadloos zijn op te laden. Bloomberg meldt donderdag dat het bedrijf uit Cupertino nu voornemens is de oplaadmat voor of in september van dit jaar uit te brengen. Waarom de accessoire zo lang op zich laat wachten is niet bekend, maar het kan te maken hebben met het technische aspect.

Zo mag de mat namelijk oververhit raken tijdens het opladen. De mat moet daarnaast drie apparaten tegelijkertijd kunnen opladen, namelijk een iPhone, Apple Watch en Airpods-doosje. Ingenieurs die bovenop het probleem zitten werken ook aan bugs die opduiken in de firmware, aangezien Apple wil dat het niet uitmaakt waar je welk apparaat neerlegt op de accessoire. Ondertussen proberen andere bedrijven een slaatje te slaan uit dit uitstel. Zo is er op Indiegogo een Apple Airpower-kloon opgedoken, die al 595.000 dollar heeft opgehaald.

Reacties (0)