Downgraden naar iOS 7.1.2 niet meer mogelijk

29 september 2014 2 Minuten 2 Reacties
ios-7

Apple heeft aangegeven iOS 7 niet langer te ondersteunen, waardoor het voor iOS 8-gebruikers niet mogelijk is terug te keren naar het oudere besturingssysteem.

Geen iOS 7 meer vanaf iPhone 4S

Afgelopen weekend heeft Apple bekendgemaakt het besturingssysteem iOS 7 niet langer te ondersteunen voor iPhone 4S en alle smartphones en tablets die daarna zijn uitgebracht. Deze beslissing zorgt ervoor dat iOS 8-gebruikers niet terug kunnen keren naar het oude besturingssysteem; ben je dus ontevreden over de nieuwe software of heb je enorm veel last van oneffenheden in iOS 8, dan heb je nu niet meer de mogelijkheid terug te keren naar het vertrouwde iOS 7.1.2. Deze beslissing komt niet uit de lucht vallen. Wanneer Apple een nieuw besturingssysteem lanceert, volgt het nieuws dat het bedrijf de oude software laat vallen binnen enkele weken.

Problemen met iOS 8

De afgelopen weken is veelvuldig in het nieuws gekomen dat iOS 8 kampt met enkele problemen. De nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus, plus de oude iPhones vanaf 4S en alle iPads die sinds de vierde generatie zijn uitgekomen, kampen met dezelfde problemen. De Apple-apparaten hebben last van extreem batterijverbruik, verlies van verbinding met het telefoonnetwerk en problemen met Touch ID.

Maar er waren nog meer problemen: ontwikkelaars konden hun HealthKit-apps niet in de App Store konden uploaden, bijvoorbeeld. Een andere bug zorgde er voor dat gebruikers hun foto’s en video’s niet konden uploaden via Safari. Ook de functie waarmee je een gedeelte van het scherm omlaag haalt en daardoor beter bij de knoppen aan de bovenkant komt, omgedoopt tot de reachabillity feature, zou niet lekker werken.

Advertentie

Tel daarbij op dat er ook problemen waren ontstaan met third party keyboards, met de toegang die third party apps nodig hebben om te werken Photo Library en iCloud die niet goed alle ringtones synchroniseerde met het toestel. De update die Apple had klaargestoomd om een aantal problemen te verhelpen, maar eigenlijk voor meer problemen zorgde, trok het bedrijf al snel terug. Sinds het weekend is iOS 8.0.2 beschikbaar en die lost naar verluidt alle problemen op.

Reacties (2)