Donkere modus op Android is goed voor de accuduur, aldus Google

09 november 2018 1 Minuut 2 Reacties
andy-android

Google heeft bevestigd dat de donkere modus voor applicaties of bijvoorbeeld het systeem goed zijn voor de accuduur van een Android-toestel. Dat heeft het bedrijf tijdens de Android Dev Summit laten zien met enkele slides in een presentatie over energieconsumptie.

Donkere modus goed voor accuduur

Google heeft iets bevestigd wat we stiekem allemaal allang wisten: een donkere modus (voor een app of voor heel het systeem) is goed voor de accuduur op een Android-smartphone met een oled-scherm. De individuele pixels op het scherm moeten simpelweg minder hard werken om donkere pixels te weergeven en staan bijna uit wanneer de echte zwarte kleur weergeven wordt. Dat heeft Google laten zien tijdens een presentatie op de Android Dev Summit, een jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. De test is gedaan op de originele Pixel-telefoon.

In de bovenstaande tablet is goed te zien dat een witte kleur voor het meeste energieverbruik zorgt. Google heeft hierdoor ook moeten toegeven dat de nadruk op witte elementen binnen het Material Design niet heel erg handig is. Gelukkig doet de zoekmachinegigant hier nu wat aan door YouTube en de Android Berichten-app al van een donkere modus te voorzien. Bovendien wordt er ook gewerkt aan een dergelijke modus voor de telefoonapplicatie en de Google Feed. Ook kan er een donker thema worden ingesteld.

Daarnaast is er nog een afbeelding beschikbaar waarop goed te zien is wat een donkere en lichte modus moet met de accu binnen de eerste generatie Pixel-smartphone. De telefoon in kwestie staat ingesteld op honderd procent helderheid. Het is evident dat zo’n donkere modus er dus voor kan zorgen dat je nog langer met je volle accu kan doen dan nu vaak het geval is.

Reacties (2)