Donker thema voor Telefoon-app van Google nu beschikbaar

16 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
google-telefoon-app

Mocht je de Google Telefoon-app op je smartphone gebruiken, dan kun je vanaf nu het donkere thema instellen binnen de applicatie. Helaas is het zo dat deze app slechts beschikbaar is voor een klein aantal telefoons, waardoor de smartphones met Android One.

Download de update voor de Telefoon-app

Heb je een telefoon van Google of een smartphone waar Android One op draait? En gebruik je de officiële Google Telefoon-app? Dan hebben we goed nieuws. De zoekmachinegigant heeft deze app namelijk voorzien van een donker thema. Wanneer je de update binnenhaalt via Google Play (of wanneer je stiekem het apk-bestand downloadt en op je eigen Android-smartphone zet), dan tref je de optie aan binnen de instellingen van de app. Je vindt de nieuwe optie onder de scherminstellingen van het instellingenmenu.

De laatste tijd heeft Google heel wat applicaties voorzien van een donker thema. Tijdens Android Dev Summit 2018 werd duidelijk waarom: ook Google kwam erachter dat zo’n donker thema ervoor kan zorgen dat je accu langer mee kan gaan. Dat geldt in elk geval voor Android-apparaten met een oled-scherm. De individuele pixels op het scherm moeten simpelweg minder hard werken om donkere pixels te weergeven en staan bijna uit wanneer de echte zwarte kleur in beeld wordt gebracht. Hoe meer apps met een donker thema, hoe beter.

Telefoon

Reacties (0)