Dit scherm kan smartphones en phablets kleiner maken

11 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
japan-display-iinc-full-active-display

Japan Display Inc. heeft een scherm ontworpen die de randen rondom smartphones en phablet gigantisch kan minimaliseren: het Full Active-display. De fabrikant geeft aan dat er ook een variant komt die een formaat van 5,5-inch zal hebben.

Full Active-display voor smartphones en phablets

Japan Display Inc. heeft een nieuwe soort scherm aangekondigd: het Full Active-display. Zoals je op de bovenstaande (conceptuele) afbeelding kunt zien, heeft de smartphone bijna helemaal geen randen meer om het scherm – ook niet aan de boven- of onderkant. Daardoor kunnen apparaten zoals een smartphone en een phablet mogelijk kleiner worden gemaakt in de toekomst, mits fabrikanten kiezen om van het display gebruik te maken. Er komt een kleine variant voor een smartphone, maar ook een 5,5″-versie voor een phablet op de markt.

Smartphones en phablets zouden dan nog steeds gebruikmaken van een lcd-scherm, maar wel eentje die dus nagenoeg geen randen heeft. Alle veranderingen voor zulke schermen hebben onder de motorkap plaatsgevonden. Componenten zijn kleiner gemaakt of elders geplaatst, terwijl er ook gebruik gemaakt wordt van een nieuw processing-methode. Alle benodigde techniek zit hier onder het scherm en dus niet meer ernaast of erboven. Wat dit betekent voor frontcamera’s en speakers, heeft Japan Display Inc. niet bekendgemaakt.

De massaproductie van het Full Active-display moet in maart 2017 van start gaan.

Reacties (0)