Deel van HTC overgenomen door Google voor 1,1 miljard dollar

21 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
htc-phablet

Google en HTC hebben laten weten dat beide bedrijven een overeenkomst hebben afgesloten en dat Google een gedeelte zal overnemen. Een groot deel van de smartphonetak zal de overstap naar de zoekmachinegigant maken, voor een bedrag van 1,1 miljard dollar.

Google neemt deel van HTC over

Een groot deel van het HTC-team dat verantwoordelijk is voor smartphones werkt voortaan voor Google, maken beide bedrijven bekend. In totaal gaat het om tweeduizend mensen. Het Taiwanese bedrijf had vierduizend mensen in dienst daarvoor en heeft nu dus de helft over. Desondanks zal de Aziatische fabrikant zelf smartphones blijven maken, ook al heeft het net de helft van het smartphonepersoneel laten overstappen. Op dit moment bereid het bedrijf zich voor op het volgende vlaggenschip dat gelanceerd zal worden.

Dat Google een deel van HTC overneemt is geen vreemde zet. Beide bedrijven werken al jaren samen aan Android en Android-apparaten. De aankomende Pixel 2, dus niet de XL-versie, zal ook worden geproduceerd door het Taiwanese bedrijf. LG zal de productie van de Google Pixel XL 2 voor haar rekening nemen. Hoewel er wel geruchten zijn over nieuwe smartphones van HTC, is het op dit moment moeilijk te zeggen met welk product de fabrikant als eerste op de markt komt. Wellicht dat er binnenkort iets over aangekondigd wordt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)