De Xiaomi CC9 Pro heeft een 108-megapixelcamerasensor (update)

06 november 2019 1 Minuut 0 Reacties
xiaomi-cc9-pro

Het Chinese merk Xiaomi heeft zijn eerste 108-megapixelcamerasensortelefoon aangekondigd, namelijk de Xiaomi CC9 Pro. Achterop treffen we vijf sensoren aan, waarvan eentje dus met een behoorlijk hoog aantal megapixel.

Dit is de Xiaomi CC9 Pro

Origineel bericht 5 november 2019, 16:10

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft zijn eerste smartphone gepresenteerd die daadwerkelijk verkrijgbaar is, met een 108-megapixelcamerasensor achterop: de Xiaomi CC9 Pro. Het andere toestel met zo’n sensor is de Mi Mix Alpha, maar die komt later dit jaar pas uit. De CC9 Pro heeft nog vier andere sensoren in de module waar in totaal vijf camerasensoren zitten. Zo is er bijvoorbeeld een telelens van vijf megapixel, waar ook 5x optische en 10x hybride zoom op aanwezig is. Dat is niet de enige telelens.

Want er is er nog eentje aanwezig, eentje van twaalf megapixel. Die lens is bedoeld voor portretfotografie. Ook is er een groothoeklens van twintig megapixel en een kijkhoek van 117 graden, terwijl de macrolens van twee megapixel het gevaarte compleet maakt. Voorop treffen we een zesde camera aan, namelijk een frontcamera van maar liefst 32 megapixel. Die zit in een notch aan de bovenkant van het scherm verwerkt. De 108-megapixelsensor is resultaat van een samenwerking tussen het Zuid-Koreaanse Samsung en Xiaomi.

Het amoled-scherm is 6,47-inch groot en heeft een ingebouwde vingerafdrukscanner. Onder de motorkap zit onder meer een Qualcomm Snapdragon 730G, evenals een accu van 5.260 mAh. Ook is er een koptelefoonaansluiting aanwezig en mag je Android 9 verwachten, met daaroverheen de Xiaomi-skin MIUI 11. De Xiaomi CC9 Pro wordt geleverd in verschillende configuraties, namelijk 6 GB ram / 128 GB rom (ongeveer 360 euro) of 8 GB ram en 128 GB rom (400 euro). Voorlopig komt het toestel alleen in China uit.

Update 6 november 2019

Inmiddels heeft Xiaomi laten weten dat de CC9 Pro naar Europa komt in de vorm van de Xiaomi Mi Note 10. De prijs van het toestel wordt 549 euro. Je krijgt dan de versie met 6 GB ram en 128 GB rom. Wanneer het toestel precies uitkomt, is niet duidelijk.

Reacties (0)