De drie beste tablets voor het kijken van films (midden 2016)

21 mei 2016 4 Minuten 0 Reacties
feature film kijken

Een tablet wordt door veel mensen regelmatig gebruikt om even lekker een filmpje te kijken. In bed, aan tafel, op de bank: de extra schermgrootte tegenover een smartphone zorgt voor net wat meer kijkplezier. In dit artikel zetten we de drie beste tablets voor je op een rij om films mee te kijken.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem wat je kiest maakt niet veel uit: zowel op iOS, Android als Windows kan je YouTube, Netflix of diensten als NPO of RTL XL gebruiken. Ook heb je toegang tot je eigen servers of bestanden. We hebben daarom puur naar de beschikbare tablets gekeken en kwamen uit op twee tablets die draaien op Android en een iOS apparaat. In Android zijn zijn er voor een goedkopere en een duurdere optie gekozen, zodat er voor beide budgetten iets uit te zoeken valt.

Een geschikte tablet zoeken voor film kijken

Een film kijken op een tablet vereist een paar zaken, in onze optiek. Het scherm moet 8 inch of groter zijn om optimaal van een film te kunnen genieten, de aanwezige speakers moeten goed klinken zodat je een optimale audio-ervaring krijgt en de accuduur moet lang genoeg zijn om meerdere films te kunnen bekijken.

Er zijn veel tablets op de markt met deze eisen, dus neem vooral een kijkje in onze tabletvergelijker om te zien uit welke tablets er te kiezen valt.

Advertentie

Premiumkeuze: Samsung Galaxy Tab S2 9.7

Met een 9.7 inch amoled scherm is de Galaxy Tab S2 9.7 één van de weinige tablets met een amoled scherm. Een amoled scherm heeft diverse voordelen, waar je over kan lezen in een apart artikel. Het grootste voordeel van een amoled scherm voor film kijken betreft echter de accuduur. Sinds zwart in een film vaak veel naar voren komt, kan een amoled scherm hier veel stroom besparen vergeleken met een LCD scherm. Het komt dan ook niet zelden voor dat een Samsung tablet bovenaan de accutest staat als er video moet worden gekeken.

Het 9.7 inch grote scherm zorgt ervoor dat je net wat meer in de film wordt getrokken dan een 8.0 inch tablet. Voor extra scherpte wordt gezorgd door de hoge resolutie van 2048 x 1536. Het interne geheugen van 32GB is meer dan voldoende om een film op te zetten. Mocht je nog te weinig geheugen hebben, dan is uitbreiding via een microsd kaartje ook nog altijd een optie. Mocht je meer met usb’s werken, dan is USB-OTG ook nog een mogelijkheid om je film te kijken.

Budgetkeuze: Asus Zenpad 8.0 (Z380C)

De Asus Zenpad 8.0 (Z380C) is een prima tablet voor dagelijks gebruik, zoals in onze review ook te lezen valt. Hier is de tablet met 8.0 beoordeeld. Het leuke aan de Z380C is dat deze tablet een verwisselbare backcover heeft. Deze cover beschikt over extra connectiviteit, waardoor er bijvoorbeeld extra speakers of een extra ingebouwde batterij kunnen worden gebruikt via deze cover. De audiocover is vooral handig tijdens het film kijken: vijf speakers en een subwoofer zorgen dan voor het geluid.

Het scherm van 8 inch is niet de scherpste met 1280 x 800, maar voldoende om een filmpje mee te kijken. De accu van 4.000 mAh zorgt voor een accuduur van 10 uur, waarmee je gerust kan bingewatchen. Het geheugen van 16GB is uitbreidbaar via een micro-sd kaartje waardoor je hier nog talloze films op kwijt kan. De prijs van rond de €170 is scherp van Asus als je kijkt wat je ervoor terug krijgt. Voor een film kijken is de Asus Zenpad 8.0 (Z380C) met de speakercover dan ook een aanrader.

iOS: iPad Air 2

Voor een iOS apparaat viel de keuze op de iPad Air 2: de accuduur is met 10 uur prima, de A8x processor kan met gemak nog alle taken aan, en de Air 2 zal de komende jaren nog de nieuwste software-updates van Apple blijven ontvangen. De prijs is met €60 verlaagd, waardoor de vanafprijs op €430 uitkomt op de site van Apple. Dit is te vergelijken met de prijs van Galaxy Tab S2 9.7.

Voor een tablet waarvan je verzekerd bent dat hij de komende jaren ook nog up-to-date blijft is een iPad Air 2 een prima allround tablet, waaronder voor film kijken. De toevoeging van multitasking door de aanwezigheid van 2GB ram maakt de Air 2 alleen maar aantrekkelijker om tijdens het film kijken nog wat andere zaken af te handelen. Daarbij zijn de accuduur en het indrukwekkende scherm ook twee van de belangrijkste pluspunten van de iPad Air 2.

Meer informatie

Mocht je meer informatie willen over welke tablet het beste geschikt om een filmpje te pakken, dan kan je naast onze al genoemde tabletvergelijker ook de beste tablets koopgids raadplegen. Hierin staan de beste tablets in diverse categorieën, zoals de beste productiviteitstablets, beste gamingtablets of de vijf laptopkillers van 2016. Voor meer tips en adviezen kun je in onze tip-sectie terecht.

Reacties (0)