De drie beste tablets voor de zakelijke gebruiker

28 mei 2015 + 10 minuten 0 Reacties
Sony-Xperia-Z4-Tablet

In dit artikel bekijken we de beste tablets voor de zakelijke gebruikers. Deze tablets zijn ideaal voor gebruik op kantoor of thuiswerkers.

Elk seizoen zetten we de beste tablets van dit moment onder elkaar en uit ons overzicht kun je natuurlijk zelf je favoriete tablets halen die bij jouw gebruikssituatie passen. Maar, we helpen je ook graag verder door te kijken naar een aantal specifieke gebruikssituaties en bekijken vandaag de drie beste keuzes voor de zakelijke gebruikers en thuiswerkers.

De beste tablets

Het is niet zo eenvoudig om dé beste tablet aan te wijzen, zelfs niet voor een specifieke gebruikssituatie. We hebben immers te maken met verschillende formaten, besturingssystemen, prijsklassen en ecosystemen. Vooral je eigen wensen en verwachtingen hebben invloed op wat de beste tablet voor jouw situatie en gebruik is. Neem vooral ook onze beste tablets koopgids door want hier vind je per besturingssysteem de beste modellen van dit moment.

Waar letten we op?

Om er zeker van te zijn dat de onderstaande tablets bij de meeste gebruikerssituaties passen voor zakelijke gebruikers en thuiswerkers, letten we voornamelijk op de software die de hardware kan draaien, welke basismogelijkheden het mogelijk maken simpele taken uit te voeren en of de tablet, inclusief al z’n accessoires, nog wel draagbaar genoeg zijn om meegenomen te worden onderweg. Want in dit artikel gaan we er ook van uit dat gebruikers hun tablets meenemen in plaats van hun laptops, omdat ze vaak dunner en lichter zijn.

Advertentie

Zo is een fysiek keyboard eigenlijk wel een must. Daarbij is een lange batterijduur van belang zodat je zeker een volledige werkdag door kunt komen en moet de tablet niet te groot en zwaar zijn, omdat je hem de hele dag met je mee moet dragen. Kijkend naar deze voorwaarden, onze eigen reviews, de ervaringen van bezoekers en experts en de ontwikkelingen van de markt komen we tot de volgende drie tablets die in onze optiek ideaal zijn voor iedereen die wel eens of juist systematisch thuis of ergens onderweg werkt of zijn werk voorbereidt.

De beste tablets voor de zakelijke gebruikers

In onderstaand overzicht hebben we drie tablets die ideaal zijn voor zakelijke gebruikers en thuiswerkers, opgenomen. Twee van deze tablets draaien op Android, het besturingssysteem dat de afgelopen maanden aan populariteit lijkt te winnen op de werkvloer en je tegenwoordig een fabrikant Sony hebt die daar op inzet met zijn nieuwste tablet, en het laatste model draait op Windows, het OS dat voor productief werken en brede compatibiliteit met programma’s en accessoires nog steeds het beste is op de markt.

Sony Xperia Z4 Tablet

Sinds de aankondiging van de Sony Xperia Z4 Tablet geeft Sony al aan dat deze tablet specifiek gericht is op de zakelijke gebruiker. Het is een krachtige tablet, met onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 810-processor met 64-bit-ondersteuning en 3GB aan werkgeheugen en heeft een kloksnelheid van 2GHz. De Xperia Z4 is voorzien alle moderne verbindingen en kun je dus in feite overal aan het internet koppelen, maar bevat ook NFC en een microUSB-poort, met mhl-ondersteuning. Daar kan een projector of display op aangesloten worden.

De 6000mAh batterij moet ervoor zorgen dat je minimaal twaalf uur vooruit kunt op een volle lading en dat zou voor de meeste mensen met een werkdag van acht uur genoeg moeten zijn. De tablet heeft een afmeting van 167 x 254 x 6.1 millimeter en is dus redelijk dun. Ook is hij bestand tegen zowel water als stof. De Xperia Z4 Tablet is verder voorzien van Android 5.0 Lollipop. Daar overheen heeft Sony een eigen skin gelegd, maar je hebt nog steeds toegang tot Google Play. De tablet wordt standaard voorzien van een aantal Google- en Microsoft-apps.

In Nederland verkoopt Sony de Xperia Z4 Tablet standaard met Bluetooth toetsenbordcover. Deze cover is voorzien van een QWERTY-toetsenbord en een touchpad. De cover is via microUSB op te laden en wordt middels Bluetooth met de tablet verbonden. De Sony Xperia Z4 tablet verschijnt vanaf eind mei 2015 in de Nederlandse winkels voor een prijs van 749 euro. Hiervoor krijg je de 4G-versie van de tablet, inclusief toetsenbordcover. De Sony Xperia Z4 Tablet heeft overigens ook een mooi qhd-scherm om in de avond een film te bekijken.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Z4 Tablet. Omdat de tablet nog niet verkrijgbaar is, willen we je graag doorverwijzen naar onze recensie van de Sony Xperia Z2 Tablet en de Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Maar lees ook vooral onze hands-on-ervaring met de Sony Xperia Z4 Tablet.

Microsoft Surface Pro 3

De tablet is alweer een tijdje op de markt, maar is nog steeds één van de beste voor de zakelijke gebruikers en thuiswerkers onder ons. Hoewel je ook prima kunt gaan voor de Surface 3, die stukken lichter is, is dit apparaat, in tegenstelling tot z’n jongere broer, niet op studenten gericht. Ben je op zoek naar een tablet die in veel opzichten je veel zwaardere laptop kan vervangen en waar er een stylus bij meegeleverd wordt, kijk dan niet ver. Dit Windows 8.1 Pro-apparaat is geschikt voor iedereen die Windows leeft en ademt.

De Surface Pro 3 is uitgerust met een Intel Core Haswell-processor en Intel HD Graphics. Afhankelijk van de gekozen configuratie gaat het om een Core i3-, Core i5- of Core i7-processor (lees meer over de verschillende processors). Deze wordt vergezeld door 4GB of 8GB aan werkgeheugen, en 64GB, 128GB, 256GB of 512GB aan opslaggeheugen. De tablet beschikt daarnaast over een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, een volwaardige USB 3.0-poort en een Mini DisplayPort-poort. Bijna een echte laptop, dus.

De tablet is met een formaat van 12-inch een stuk groter maar dat wil niet zeggen dat je op gewicht en afmetingen moet inleveren. De Surface Pro 3 is met een gewicht van 800 gram lichter dan zijn voorganger en met een profiel van 9,1 millimeter ook slanker dan zijn voorganger. Daarnaast is de cover voorzien van een groter touchpad en kunnen gebruikers een desktop dock aanschaffen, om het plaatje compleet te maken. Ook heeft de tablet een ingebouwde kickstand en ben je verzekerd van tenminste negen uur accuduur. Genoeg voor de werkdag.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 3 of lees onze Microsoft Surface Pro 3 review.

Advertentie

Asus Transformer Book T100 Chi

Wil je toch een iets betaalbare tablet meenemen, die net zo veelzijdig is als een gemiddelde Windows-hybride-tablet? Denk dan eens aan de Asus Transformer Book T100 Chi. Dat het een hybride-apparaat is, betekent in dit geval dat het apparaat met een toetsenbord dock geleverd wordt waardoor het geheel ook als laptop te gebruiken is. Onder de motorkap vinden we een quadcore Intel Atom Z3775-processor, met een kloksnelheid van 1.5GHz, die wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen.

Middels een microSD-kaart kan het opslaggeheugen verder uitgebreid worden. Het keyboard dock beschikt over een QWERTY-toetsenbord zonder extra aansluitingsmogelijkheden maar wel met een trackpad. Verder is de Asus Transformer Book T100 Chi voorzien van WiFi en bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, een microHDMI-poort om een extern display te koppelen, een microUSB 3.0-poort voor het snel overdragen van data. De Asus Transformer Book T100 Chi draait op Windows 8.1-software en is lekker licht en compact.

Omdat je beschikking hebt over Windows 8.1, heb je ook toegang tot de Windows Store. Je kunt als gebruiker apps uit deze store installeren maar ook de traditionele .exe-bestanden binnen de desktopomgeving installeren. Daarnaast levert Asus een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal. Dit houdt in dat je een jaar lang gratis gebruik kunt maken van de Office apps, waaronder Word en Excel, die zich in de cloud bevinden. De Asus Transformer Book T100 Chi een adviesprijs van 449 euro. Hiervoor wordt het dock meegeleverd.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 Chi of lees onze Asus Transformer Book T100 Chi review.

Bonus-tablet: Jide Remix Ultra

Officieel is dit één van de eerste op de zakelijke gebruiker gerichte Android-tablets, die een lange weg via het crowdfundingplatform Kickstarter achter de rug heeft. De Jide Remix Ultra mag dan nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn, hij is al wel via de Amerikaanse verkoopwebsite Amazon beschikbaar. Deze tablet werd in de markt gezet als hét antwoord vanuit de Android-gemeenschap op de Surface Pro 3, die we hierboven behandeld hebben. En met reden: het Android-besturingssysteem is goed onder handen genomen.

De software waar het om draait is de Remix OS. Nu is dat nog een schil van Android 4.4, maar de bedoeling is dat er uiteindelijk wordt overgestapt naar Android 5.0. De aanpassingen aan de kern van het OS moeten ervoor zorgen dat de tablet voor zowel touch als gebruik met muis en toetsenbord optimaal en comfortabel te gebruiken is. Daarbij staat de software in het teken van multitasking, onder meer door het naast elkaar openzetten van meerdere apps. Momenteel is dat nog niet mogelijk in de stock-versie van Android.

Verder beschikt de tablet over een Nvidia Tegra 4-processor met een kloksnelheid van 1.81GHz, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, WiFi en Bluetooth voor draadloze communicatie, twee usb-poorten en een riante batterij met een vermogen van 8.100mAh, goed voor tenminste tien uur werken. Wanneer de tablet naar Nederland komt, is niet bekend. Via de Amerikaanse webwinkel van Amazon kan de Jide Remix Ultra Tablet gekocht worden voor een prijs van 399 dollar.

Meer informatie

Wil je zelf op onderzoek uitgaan om tot de beste tablet die bij jouw wensen, verwachtingen en voorkeuren past te komen? Neem dan onze reviews door en neem een kijkje in de tablet database. Hier kun je zelf filteren op de belangrijkste eigenschappen en alle tablets die in Nederland te koop zijn vergelijken. Ben je er uit maar wil je eerst nog wat advies inwinnen? Neem dan onze tablet kopen-pagina door.

Reacties (0)