De beste Windows 8 tablets van dit moment (zomer 2013)

29 juni 2013 9 Minuten 0 Reacties
beste-Windows-8-tablets-zomer-2013

De zomer van 2013 is weer aangebroken en we hebben de afgelopen drie maanden weer heel wat reviews gepubliceerd van de nieuwste tablets. Goede redenen om dus de beste Windows 8 tablets weer onder elkaar te zetten.

De zomer van 2013 is weer aangebroken en we hebben de afgelopen drie maanden weer heel wat reviews gepubliceerd van de nieuwste tablets. Twee goede redenen om dus net als elk seizoen de beste tablets weer onder elkaar te zetten. In dit artikel kijken we naar de beste Windows 8 tablets, hybride laptops en convertibles die je deze zomer kunt kopen. Het artikel is samengesteld door te kijken naar onze eigen reviews, reacties van bezoekers en populariteit van bepaalde tablets. Mocht Android je voorkeur hebben dan kun je terecht in ons artikel met de beste Android tablets van dit moment. Ook kun je terecht in ons beste tablets algemeen overzicht.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Bij elk ‘beste tablets’ artikel geven we natuurlijk even aan dat de beste tablet voor jou niet per se overeen hoeft te komen met de beste tablet voor ons. Dit is geheel afhankelijk van je eigen voorkeuren en wensen en daarom is het verstandig deze onder elkaar te zetten en naast onder meer onze reviews te houden. Zo kun je een voorkeur hebben voor een bepaalde schermgrootte of besturingssysteem, en een budget hebben dat je beperkt in de keuze. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn of Windows 8 het besturingssysteem voor jou is, neem dan onze vijf redenen om voor Windows 8 te gaan door. Onderstaande lijst met de beste Windows 8 en Windows RT tablets van dit moment is puur bedoeld om de keuze voor een Windows 8 tablet makkelijker te maken, aan de hand van onze ervaringen.

Uitleg Windows 8

Voordat we de beste tablets onder elkaar zetten even een korte introductie voor Windows 8, voor diegenen die er nog niet mee bekend zijn of meer willen weten. Windows 8 is vorig jaar oktober officieel door Microsoft gelanceerd en inmiddels zijn er heel wat verschillende apparaten, waaronder tablets die draaien op Windows 8 op de markt verschenen. Echter is er naast Windows 8 ook een speciale versie voor tablets met ARM-processor gelanceerd welke gaat onder de naam Windows RT. Daarnaast heeft Microsoft in juni 2013 Windows 8.1, een grote update voor het Windows 8 en Windows RT besturingssysteem onthuld. Mocht je meer willen weten over de software en de mogelijkheden ervan dan kun je terecht in onze Windows 8 gids en ons artikel over alle vernieuwingen binnen Windows 8.1.

De beste tablets van dit moment

Nu we de persoonlijke voorkeuren behandeld hebben en Windows 8 geïntroduceerd hebben kunnen we door met datgene waar dit artikel om draait; de beste Windows 8 en Windows RT tablets van de zomer van 2013. Voor deze lijst, welke niet over een speciale volgorde beschikt, hebben we met name gekeken naar de reviews die we de afgelopen maanden gepubliceerd hebben, maar ook naar nieuwe tablets, updates, prijzen en andere ontwikkelingen. In deze lijst vind je niet alleen stand-alone Windows 8 of Windows RT tablets terug aangezien dit besturingssysteem vooral ook gebruikt wordt op zogenaamde hybride en convertible modellen. Deze modellen zijn vaak een kruising tussen een tablet en een laptop.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Microsoft Surface Pro en Surface RT

Inmiddels hebben we zowel de Surface Pro als de Surface RT, beiden tablets van Microsoft, uitgebreid kunnen testen. Op veel punten komen de tablets overeen, bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, de keyboard covers en het gebruiksmogelijkheden. Op andere punten, waaronder de prestaties en de softwaremogelijkheden, zijn het twee verschillende werelden. Het zijn dan ook twee tablets die voor twee verschillende doelgroepen bedoeld zijn maar voor deze verschillende doelgroepen nagenoeg evengoed presteren. Vandaar dat we zowel de Surface RT als de Surface Pro onder hetzelfde kopje in deze lijst zetten. Microsoft heeft twee interessante apparaten op de markt gebracht met unieke mogelijkheden als keyboard covers en een kickstand, en goede prestaties. Daarbij zijn de Surface tablets twee van de weinige tablets die ook redelijk comfortabel als stand-alone tablet gebruikt kunnen worden.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface RT en Microsoft Surface Pro of lees onze Surface Pro review en Surface RT review.

HP EliteBook Revolve

De HP EliteBook Revolve is een zogenaamde convertible laptop waarbij het display zo gedraaid kan worden zodat het geheel als tablet te gebruiken is. Hoewel er toepassingen voor het gebruik als tablet te verzinnen zijn komt de EliteBook Revolve het beste tot zijn recht als laptop, compleet met comfortabel en volledig keyboard. Het apparaat is een echt werkpaard met krachtige prestaties, de volledige Windows 8 software, veel zakelijke features en een lange accuduur. Als laptop is de Elitebook Revolve 810 gewoon een prachtig mooi en snel apparaat. Hiervoor moet echter wel relatief veel betaald worden maar met name de zakelijke gebruiker zal dit geld er zeker voor over hebben.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP EliteBook Revolve of lees onze uitgebreide review.

ASUS Transformer Book

De ASUS Transformer Book is een hybride Windows 8 tablet/laptop. Dit houdt in dat het keyboard dock afneembaar is en je daardoor het display als stand-alone tablet kunt gebruiken. Het apparaat beschikt over veel interessante features, waaronder een hoge resolutie display, een krachtige Intel Core-processor, veel aansluitingsmogelijkheden, een volledige keyboard met achtergrondverlichting, een extra 500GB harddisk in het dock en de volledige versie van Windows 8. De prestaties van de Transformer Book zijn krachtig en stabiel maar door het 13.3-inch display is het apparaat geen ideale tablet. Alles bij elkaar genomen is de Transformer Book zeker een machine die je overweging waard is op het moment dat je op zoek bent naar een luxe tablet/notebook combinatie.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de ASUS Transformer Book of lees onze uitgebreide review.

Lenovo IdeaPad Yoga 11

Lenovo heeft verschillende Windows 8 producten gelanceerd in de afgelopen maanden, waaronder twee modellen in de IdeaPad Yoga-serie. De serie bestaat uit een 13.3-inch model met Windows 8 en een 11.6-inch model met Windows RT. Hoewel Windows RT minder mogelijkheden biedt dan Windows 8 is de Lenovo IdeaPad Yoga 11 één van de meest interessante Windows 8/RT convertibles die we getest hebben. Tegenover de beperkingen van Windows RT staan namelijk stabiele prestaties, een zeer goede accuduur, een prima bouwkwaliteit en interessante gebruiksmogelijkheden door het convertible design. Voeg daar een aantrekkelijke prijs van gemiddeld 550 euro aan toe en je hebt een ultraportable laptop die hoog op het lijstje van de gemiddelde consument dient te staan.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Lenovo IdeaPad Yoga 11 of lees onze uitgebreide review.

Dell XPS 10

Hoewel we het met name over convertible en hybride tablets gehad hebben in dit overzicht van de beste tablets willen we afsluiten met een apparaat dat prima als stand-alone tablet gebruikt kan worden en ook zo verkocht wordt. De Dell XPS 10 draait op Windows RT is momenteel met een prijs vanaf 299 euro (via Dell zelf) een van de goedkopste, zo niet dé goedkoopste, Windows 8/RT tablets. De Dell XPS 10 is een tablet met meer dan prima prestaties, een gratis versie van Office 2013, een zeer lange batterijduur, een comfortabel optioneel keyboard dock en een aantrekkelijk prijskaartje. Je kunt zeggen dat de XPS 10 voor consumenten met een beperkt budget die met name basistaken als e-mailen, documenten bewerken en browsen uitvoeren een zeer interessante keuze is.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Dell XPS 10 of lees onze uitgebreide review.

De overige tablets

Natuurlijk zijn er veel meer Windows 8 en Windows RT tablets, hybriden en convertibles die interessant zijn en wellicht op één of meerdere punten uitblinken. Zoals eerder aangegeven is het afhankelijk van je eigen voorkeuren en wensen of één van de apparaten in deze lijst geschikt is voor je. Om je wellicht nog iets verder te helpen noemen we hieronder nog een aantal apparaten die een eervolle vermelding verdienen, puur omdat we om een of andere reden onder de indruk waren van een bepaald aspect of dat de prijs/kwaliteit verhouding erg goed is.

Zo is de Dell XPS 12 een zeer interessante convertible Windows 8 tablet door de verschillende gebruiksmogelijkheden van het convertible design en de krachtige prestaties. Mocht de hierboven beschreven IdeaPad Yoga 11 je bevallen maar je gaat liever voor Windows 8 of een groter display dan kun je de Lenovo IdeaPad Yoga 13 eens bekijken. Dit model beschikt over hetzelfde design maar krachtigere prestaties en meer mogelijkheden qua software. Voor wat betreft hybride Windows 8 laptops met goede prestaties en toepassingen als tablet is de HP Envy x2 zeker ook nog het overwegen waard. Natuurlijk mogen we ook de zogenaamde slider-modellen niet vergeten, waaronder de Sony VAIO Duo 11 met krachtige prestaties, een indrukwekkend display en een meegeleverde stylus.

Tablets vergelijken

Alle tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (0)