De beste Windows 8 tablets van dit moment (herfst 2014)

27 september 2014 + 10 minuten 0 Reacties
Microsoft-Surface-Pro-3-review-feature

Afgelopen week is de herfst van 2014 weer aangebroken en dus kun je van ons weer een overzicht van de beste tablets van dit moment verwachten.

Elk seizoen kijken we naar de tablets, convertibles en hybride toestellen die op de markt zijn verschenen en de modellen die wij aan een review onderworpen hebben. Vandaag beginnen we met de beste Windows 8 tablets, hybriden en convertibles voor de herfst van 2014.

Voor ons overzicht met de beste tablets kijken we natuurlijk naar onze eigen reviews die we in de afgelopen maanden gepubliceerd hebben, maar daarnaast houden we rekening met ervaringen van bezoekers die gedeeld worden in onze database, de ontwikkelingen in de markt en de prijsveranderingen. Mocht Windows 8 niet het besturingssysteem zijn waar jouw voorkeur naar uitgaat dan kun je terecht in onze overzichten van de beste Android tablets en de beste tablets algemeen. Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Een nieuwe tablet kopen is tegenwoordig niet meer eenvoudig. Je hebt keuze uit zoveel verschillende formaten, merken en prijsklassen dat je het overzicht snel kunt verliezen. Ook zijn er drie grote besturingssystemen waar je uit moet kiezen. Het is nagenoeg onmogelijk om voor iedereen de beste tablets onder elkaar te zetten aangezien veel afhankelijk is van je eigen voorkeuren, eisen en wensen. Mocht je voor jezelf willen uitzoeken wat de beste tablet is, neem dan zeker ook een kijkje in ons review archief.

Wat is Windows 8?

Windows 8 is inmiddels alweer twee jaar beschikbaar en zal voor de meeste lezers dus wel een bekend besturingssysteem zijn. Wellicht het belangrijkste is het feit dat Windows 8 bestaat uit twee omgevingen; de desktopinterface die van eerdere Windows-versies kent en de touch-omgeving met tegels die in Windows 8 geïntroduceerd werd en speciaal voor tablets ontwikkeld is. Microsoft heeft in twee jaar diverse kleine updates uitgebracht waardoor de software voor zowel tabletgebruikers als desktopgebruikers flink verbeterd is, maar een nieuwe versie van Windows staat al om de hoek. De verwachting is dat Microsoft in oktober 2014 de eerste previewversie van Windows 9 toont en dat we deze versie in april 2015 op de markt kunnen verwachten. Windows RT, de versie van Windows 8 die eigenlijk voor tablets ontwikkeld is, zien we nauwelijks meer terug. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn of Windows 8 het besturingssysteem voor jou is, neem dan onze vijf redenen om voor Windows 8 te gaan door.

De beste tablets van dit moment

2014 is tot op heden een jaar geweest waarin weer een groot aantal nieuwe tablets, hybride en convertible toestellen gelanceerd is. Onder meer Asus, Acer, Toshiba, Microsoft en Lenovo hebben verschillende nieuwe modellen op de markt gebracht, de een met meer succes dan de ander. Ook tijdens IFA 2014, begin september in Berlijn, zijn weer nieuwe modellen aangekondigd die op korte termijn naar Nederland komen. Met deze modellen kunnen we nog geen rekening houden maar hieronder vind je de beste Windows 8 tablets van dit moment. Het gaat om tablets, hybride laptops en convertibles die reeds in Nederland te koop zijn en waarvan ook reeds reviews en ervaringen gepubliceerd zijn. We houden in dit overzicht geen speciale volgorde aan.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Microsoft Surface Pro 3

De Microsoft Surface Pro 3 is meteen de eerste nieuwkomer in ons overzicht. Dit model is eind augustus 2014 in Nederland gelanceerd en moet, volgens Microsoft, het eerste apparaat zijn dat de ultieme combinatie tussen een tablet en een laptop biedt. Nou waren we het hier, zo bleek uit onze review, niet helemaal mee eens maar feit blijft dat de Surface Pro 3 op veel vlakken laat zien een high-end device te zijn voor diegenen die veel van de hardware vragen en optimaal gebruik willen maken van Windows 8.

Niet alleen biedt dit model een 12-inch hoge resolutie display en een active digitizer stylus, ook zijn er verschillende configuraties die bij jouw wensen kunnen aansluiten en kun je ook op deze tablet weer een aantal fraaie accessoires aansluiten, bijvoorbeeld om het geheel comfortabel als laptop te gebruiken. De Surface Pro 3 moet als segment op zich gezien worden, als laptop heeft het apparaat echt nog wel wat nadelen, als tablet ook. Maar als Surface is het een prachtige combinatie die grote delen van de twee werelden weet samen te voegen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 3 of lees onze Surface Pro 3 review.

Asus Transformer Book T100

Windows 8 tablets en convertibles zijn er in nagenoeg elke prijsklasse maar in vergelijking met vorig jaar zien we ook steeds meer prima modellen verschijnen die echt betaalbaar zijn. Neem bijvoorbeeld de Asus Transformer Book T100, een hybride Windows 8 tablet die inmiddels in verschillende configuraties in de Nederlandse winkels ligt. Dit model kan inmiddels gekocht worden voor 329 euro.

Voor 329 euro zou je misschien niet veel verwachten maar de Transformer Book T00 beschikt over een keyboard dock met volledig QWERTY-toetsenbord en touchpad, een prima display, voldoende aansluitingsmogelijkheden en vooral soepele en stabiele prestaties. Ook mogen we niet vergeten dat de Transformer Book T100 geleverd wordt met een gratis versie van Office 2013.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 of lees onze Asus Transformer Book T100 review.

Dell Venue 8 Pro

Tijdens IFA 2014 hebben we een groot aantal nieuwe kleine Windows 8 tablets voorbij zien komen. Onder meer Acer en Asus introduceerden modellen met een formaat van 8-inch en een aantrekkelijk prijskaartje van minder dan 200 euro. Hoewel we deze tablets nog niet hebben kunnen testen, en ze nog niet in de winkels liggen, kunnen we al wel zeggen dat die modellen op het low-end deel van de markt gericht worden en het dus vooral moeten hebben van de prijsbewuste consument. Als je wel budget hebt en op zoek bent naar een kleine Windows 8 tablet dan mag de Dell Venue 8 Pro niet op je verlanglijstje ontbreken.

De Dell Venue 8 Pro is een 8-inch tablet die je uitstekende prestaties biedt maar ook beschikt over een hoogwaardig design en een meer dan prima display. Groot voordeel is dat het scherm voorzien is van een active digitzer waardoor de software (met name de desktopomgeving) comfortabel met een stylus te bedienen is. Belangrijk voor een mobiele tablet is de accuduur en ook op dit vlak laat de Venue 8 Pro een goede indruk achter.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Dell Venue 8 Pro of lees onze Dell Venue 8 Pro review.

Lenovo Yoga-series

Wanneer je op zoek bent naar een convertible, een apparaat dat door zijn design in verschillende posities en modi te gebruiken is, dan kun je eigenlijk niet om Lenovo heen. De Chinese fabrikant laat al twee jaar zien de betere modellen op de markt te brengen, waaronder de Lenovo Yoga 2 Pro voor consumenten die krachtige prestaties zoeken en de Lenovo ThinkPad Yoga voor zakelijke gebruikers die een robuust design in combinatie met stabiliteit en kracht zoeken.

Zowel de ThinkPad Yoga als de Yoga 2 Pro beschikt over een display dat 360 graden gedraaid kan worden en is een compleet apparaten voor de veeleisende gebruiker. Door het grote aantal features en de goede specs zijn de Lenovo Yoga-modellen niet goedkoop, maar wel absolute aanraders voor diegenen die een alleskunner voor zowel content consumptie als productie zoeken.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Lenovo Yoga 2 Pro of lees onze Lenovo Yoga 2 Pro review.
Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Lenovo ThinkPad Yoga of lees onze Lenovo ThinkPad Yoga review.

Nokia Lumia 2520

Je zou hier misschien de Microsoft Surface 2 verwachten maar toch hebben we gekozen voor de Nokia Lumia 2520. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur maar Nokia, inmiddels eigendom van Microsoft, laat met dit model zien wel degelijk een prima tablet te kunnen bouwen die ook nog eens zeer geschikt is voor mobiel gebruik. Niet geheel onbelangrijk is dat de Lumia 2520 inmiddels nog maar 349 euro kost, wat niet veel is voor een tablet met deze specs en ook nog eens 4G voor mobiel internet.

Maar, voordat je tot aankoop overgaat moet duidelijk zijn dat deze tablet is voorzien van Windows RT-software, wat betekent dat je geen programma’s in de desktopomgeving kunt installeren en afhankelijk bent van de apps in de Windows Store. Gelukkig is het aanbod van apps in deze winkel de laatste tijd flink gegroeid en is voor elke toepassing wel wat te vinden.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Nokia Lumia 2520 of lees onze Nokia Lumia 2520 review.

Overige en nieuwe tablets

Zoals in de inleiding al aangegeven is het lastig de beste tablets voor iedereen onder elkaar te zetten en lichten we er altijd nog een aantal uit die een eervolle vermelding verdienen en dus absoluut op je verlanglijstje mogen staan. Zo is bijvoorbeeld de Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W een zeer uitgebreide en prima presterende convertible voor diegenen die op zoek zijn naar uitgebreide aansluitingsmogelijkheden en krachtige prestaties. De Acer Aspire Switch 10 is een geduchte concurrent van de Asus Transformer Book T100 en komt inmiddels zelf in verschillende configuraties, waaronder een model met full hd-display. Ben je op zoek naar een high-end hybride met een strak design en krachtige prestaties dan is de fraaie HP Spectre 13 x2 absoluut het overwegen waard.

Eerder deze maand zijn tijdens IFA 2014 weer verschillende nieuwe Windows 8 tablets en convertibles aangekondigd, waaronder modellen die je zeker in de gaten moet houden. Zo komt Acer met de Iconia Tab 8W, een kleine Windows 8 tablet met een aantrekkelijk prijskaartje, en brengt Asus binnenkort de 8-inch VivoTab 8 op de Nederlandse markt. Wanneer de Acer Aspire Switch 10 of Transformer Book T100 net wat te klein is voor je dan is de Acer Aspire Switch 11 of Asus Transformer Book T200 wellicht het overwegen waard. Zodra we één van de nieuwe modellen aan een review onderworpen hebben en tot de conclusie komen dat het een absolute aanrader is werken dit overzicht bij.

Tablets vergelijken

Alle Windows 8 tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)