De beste Windows 10 tablets van dit moment (zomer 2016)

04 juli 2016 + 10 minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-tabpro-s-retina

De zomer van 2016 is weer aangebroken en dus kun je van ons weer een overzicht van de beste Windows 10 tablets van dit moment verwachten.

Ondanks dat het weer wellicht anders doet vermoeden, is de zomer inmiddels alweer enige tijd aan de gang. Een mooi moment om de balans op te maken en om de beste Windows 10 tablets van dit moment op een rijtje te zetten. Daarbij kijken we niet alleen naar stand-alone tablets, maar ook naar convertibles en hybriden. Vooral voor die twee laatstgenoemde categorieën kom je tegenwoordig steeds vaker bij Windows terecht.

Ook dit seizoen komen we weer met een uitgebreid artikel waar we de beste tablets van dit moment onder elkaar zetten, met ditmaal dus het Windows-besturingssysteem. Niet alle apparaten die hieronder beschreven staan, hebben Windows 10 overigens geïnstalleerd staan bij de aanschaf. Tot 29 juli kun je echter nog gratis profiteren van de upgrade naar Windows 10. Daarna zal Microsoft geld gaan vragen voor de upgrade.

Om tot een representatief artikel te komen, hebben we ons verdiept in de ervaringen die bezoekers hebben gedeeld in onze tablet database en uiteraard onze eigen reviews in ogenschouw genomen. Ook worden de ontwikkelingen in de markt en de prijzen van de verschillende apparaten met argusogen gevolgd. Eerder dit seizoen verschenen al de overzichten van de beste Android tablets en de beste tablets algemeen. Mocht Windows 10 jouw voorkeur niet genieten, dan valt in de twee eerdergenoemde artikelen altijd nog een kijkje te nemen. Ook hebben we onlangs de drie beste kindertablets op een rijtje gezet en de drie beste tablets voor het kijken van films opgesomd.

Advertentie

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Voordat je begint aan de zoektocht naar een nieuwe tablet, is het goed om te weten waar je nou ongeveer naar op zoek bent. Daarbij zul je onder andere rekening moeten houden met hoe groot het scherm moet zijn, of je een hybride, convertible of stand-alone tablet wil en tot waar je budget reikt. Ook is het handig om van tevoren te weten wat je wilt gaan doen met de tablet. Dat hoef je uiteraard niet tot in detail te weten, maar is wel handig om in grote lijnen in je achterhoofd te hebben bij het kiezen van een tablet. Zo kun je ervoor zorgen dat je een apparaat aanschaft dat zijn prestaties heeft geoptimaliseerd voor jouw doeleinde. Duidelijk is dat wij daarbij niet met ieder aspect rekening kunnen houden in dit artikel. Daarom is het ook altijd verstandig om zelf op zoek te gaan en bijvoorbeeld ons review archief door te nemen. Ook kun je kijken naar onze artikelen met daarin een uitleg over waar je op moet letten bij de aanschaf van een tablet en het artikel over vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet.

Wat is Windows 10

Windows 10 is in de zomer van 2016 eigenlijk al niet meer weg te denken uit de tech-wereld. Ondanks dat het besturingssysteem nog geen jaar oud is, kun je er eigenlijk al niet meer omheen. Toch zien we Windows 10 nog niet overal in terug. Wat betreft desktops, laptops, hybriden en convertibles kom je het besturingssysteem vaak tegen, maar de stand-alone tablets die op Windows 10 draaien laten nog even op zich wachten en datzelfde geldt voor de phablets.

Deze zomer zal Windows 10 wel van een grote update worden voorzien. Het gaat om de Anniversary Update. Die update gaat op 2 augustus uitgerold worden. Eerder schreven we al over wat je zoal kunt verwachten van de Anniversary Update.

De beste tablets van dit moment

Net als in de lente hebben we ook in de zomer van 2016 nog niet veel te melden over stand-alone Windows 10 tablets. Op hybriden en convertibles kom je het besturingssysteem echter steeds vaker tegen. Zo troffen we het besturingssysteem aan op alle niet stand-alone tablets die we in de afgelopen maanden van een review hebben voorzien. Zelfs op de nieuwste Galaxy Tab Pro S van Samsung. In dit overzicht vind je dan ook de convertibles en hybriden die in Nederland te koop zijn en waarvan we al de nodige reviews en ervaringen hebben gelezen. Deze apparaten staan overigens in willekeurige volgorde verwerkt.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Microsoft Surface Pro 4

Een van de hybriden waar wij erg lovend over zijn, is de Microsoft Surface Pro 4. Het veelzijdige apparaat is met zijn 766 gram allesbehalve zwaar en dus ook makkelijk mee te nemen. Ondanks zijn gewicht, heeft het apparaat wel specificaties om u tegen te zeggen. Met deze Windows 10-tablet, die zowel met als zonder toetsenbord te gebruiken is, haal je een echt premium apparaat in huis en dat zie je ook terug aan de prijs.

De Microsoft Surface Pro 4 beschikt over een 12,3-inch display met een indrukwekkende beeldschermresolutie van 2736 x 1824 pixels. Over dit beeldscherm zijn wij in ieder geval vol lof. En alhoewel je de type cover los bij moet kopen voor het apparaat, is dat zeker aan te raden. Het toetsenbord typt ongelooflijk lekker. Verder heb je, net als bij wel meerdere tablets, de keuze uit meerdere varianten. Zelfs de goedkoopste variant beschikt al over 8GB werkgeheugen, 128GB opslaggeheugen en een krachtige Intel-processor.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 4 of lees onze Surface Pro 4 review.

HP Spectre x2

Een bedrijf dat al de nodige goede tablets op de markt heeft gebracht met Windows 10 als besturingssysteem, is toch wel HP. Een van die apparaten is de HP Spectre x2, een hybride die erg lijkt op de hierboven genoemde Microsoft Surface Pro 4. Ook de specificaties van deze HP-tablet zijn niet verkeerd te noemen.

In tegenstelling tot de Surface Pro hoef je bij de HP Spectre x2 het toetsenbord niet los bij te bestellen. De schermresolutie van deze hybride is echter wel flink lager, namelijk 1920 x 1080 pixels. Wel gaat het in beide gevallen om een 12 inch scherm. De HP Spectre x2 12-A010ND is compleet met toetsenborddock te koop voor nog geen duizend euro. Dan krijg je hem met een Intel Core M3-processor, 4GB werkgeheugen en 256 GB SSD opslagruimte geleverd.

Advertentie

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP Spectre x2 of lees onze HP Spectre x2 review.

Samsung Galaxy TabPro S

Samsung kennen we anno 2016 toch vooral van zijn Android-tablets en -smartphones, maar zo nu en dan brengt het bedrijf ook weleens een tablet op de markt met Windows als zijn besturingssysteem. En in het geval van de Samsung Galaxy TabPRO S is dat zeker geen verkeerde keuze geweest. Het apparaat herbergt een 12-inch amoled-display met een beeldschermresolutie van 2.560 bij 1.440 pixels dat voor een fantastische beeldkwaliteit zorgt.

Mocht je vaak op pad zijn, dan is dit zeker een hybride om mee te nemen in de overweging bij de zoektocht naar een geschikt apparaat. Zo gaat de 5.200 mAh accu zo’n tien uur mee. Ook het draaien van programma’s als Photoshop kan deze tablet zonder problemen aan. Op het moment van schrijven is de 2-in-1-tablet voor een bedrag van 959 euro te koop.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy TabPro S of lees onze Samsung Galaxy TabPro S review.

HP Pavilion 12 x2

Net als de HP Spectre x2 hebben wij ook een goed gevoel overgehouden aan de HP Pavilion 12 x2. Deze hybride valt in een lagere prijsklasse en is al voor 649 euro te koop. Wat betreft dit apparaat waren wij vooral erg te spreken over het bijgeleverde toetsenbord dat erg lekker typt. Ook is hij licht en solide en daardoor makkelijk mee te nemen.

Onderweg kun je overigens niet al te lang met de hybride bezig. Zo gaat de accu hooguit zes uur mee. Gezien het feit dat dit apparaat voor minder dan 700 euro te koop is, is het wel een echte aanrader voor liefhebbers die graag een hybride aanschaffen, maar met een beperkt budget zitten. Zijn specificaties zijn namelijk zeker niet verkeerd te noemen. Deze 12 inch HP-tablet biedt een mooie prijs-kwaliteitsverhouding aan.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP Pavilion 12 x2 of lees onze HP Pavilion 12 x2 review.

HP Pavilion x2 (2015)

De 10 inch-variant van de HP Pavilion x2 is weliswaar al uit 2015, maar is zeker geen verkeerde hybride voor liefhebbers met een kleiner budget. Met dit apparaat kun je productief werken en in tegenstelling tot de hierboven besproken tablets, ben je bij deze keuze ‘slechts’ 279 euro kwijt.

Wat ons vooral opviel toen we deze hybride uit de lagere prijsklasse in handen kregen, is de solide bouwkwaliteit. Ook beschikt het apparaat over een goed scherm en krijg je het toetsenbord bijgeleverd. Je hoeft bij dit apparaat niet net zoveel kracht te verwachten als bij de duurdere varianten, maar in zijn klasse is dit apparaat zeker een aanrader.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP Pavilion x2 (2015) of lees onze HP Pavilion x2 (2015) review.

Overige en nieuwe tablets

De bovengenoemde tablets zijn uiteraard niet de enige Windows 10-tablets die kunnen rekenen op goede reviews. Helaas kunnen we in dit overzicht echter niet alle modellen uitlichten. Mocht je bijvoorbeeld een zeer breed budget hebben en op zoek zijn naar een apparaat om productief mee aan de slag te gaan, dan is de Lenovo Yoga 900 een tablet om in de gaten te houden. Datzelfde geldt voor de Toshiba Satellite Radius 12, die zich in dezelfde prijsklasse bevindt. In de zoektocht naar een goedkopere optie kun je juist weer een Asus Transformer Book T100 Chi overwegen. Die hybride is al langere tijd op de markt en tegenwoordig voor nog geen 400 euro te koop. Last, but not least heeft de Chinese webwinkel Gearbest ook een noemenswaardig apparaat te koop. Het gaat om een Chuwi Vi10, een goedkope tablet die op zowel Android als Windows draait.

Advertentie

In de afgelopen weken zijn ook alweer een groot aantal nieuwe tablets aangekondigd en in sommige gevallen zelfs zeer recent op de markt gebracht. Zo zagen we de HP Pavilion 13 x360, de HP Pavilion 11 x360 en de HP Envy 15 x360 voorbij komen. Ook kwam Lenovo met een aantal nieuwe apparaten, waaronder de zeer recent uitgebrachte Lenovo Ideapad Miix 310 voor een bedrag van nog geen 400 euro. Zodra we deze apparaten door onze handen hebben laten gaan, zie je ze mogelijk terug in het overzicht van volgend seizoen.

Tablets vergelijken

Alle Windows 10 tablets die op dit moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (0)