De beste tablets voor gaming (voorjaar 2016)

11 april 2016 6 Minuten 3 Reacties
acer-predator

Tablets zijn erg geschikt voor multimedia. Gaming is hier een groot onderdeel van. Met een groot scherm, goede speakers, een goede accuduur en een krachtige processor zullen tablets in de toekomst ook nog veel voor gaming worden gebruikt. In dit artikel zetten we de drie beste gamingtablets van het voorjaar 2016 naast elkaar.

Besturingssysteem

Voor zowel Android als iOS zijn er veel games beschikbaar. Om met het laatste nieuws over games voor beide besturingssystemen up-to-date te blijven, check dan vooral ons uitgebreide game-archief. Hier worden onder andere elke week de drie beste games behandeld voor zowel Android als iOS. Voor beide OS’en kan je uren aan gameplay vinden. Ook zijn alle grote games op beide platformen te vinden. Voor gaming is er dus geen groot verschil tussen Android en iOS.

Specificaties voor gamingtablets

Een goede gamingtablet kenmerkt zich onder andere met een groot scherm. Vanaf 8 inch is ideaal, om zoveel mogelijk in je game betrokken te worden. Ook maakt een groot scherm het gemakkelijk om elementen aan te tikken op het scherm, handig als je snel veel acties moet uitvoeren.

Om een game nog beter tot zijn recht te laten komen, zijn goede speakers onontbeerlijk. Vaak zijn meerdere speakers op een gamingtablet het beste. Hiermee kan je hand niet per ongeluk het geluid dempen, iets wat snel kan gebeuren bij een enkele speaker die onderaan of aan de achterkant van de tablet zit. Daarnaast zal het geluid ook veel beter klinken omdat het geluid kan worden verdeeld over meerdere speakers.

Advertentie

Ten slotte is een krachtige grafische processing unit (GPU) noodzakelijk om alle soorten games moeiteloos met een hoge framerate af te kunnen spelen.Vooral goedkopere tablets ontberen de grafische kracht om alle games goed aan te kunnen.

Hier zal je dan ook te maken kunnen krijgen met stotterende beelden tijdens het spelen van grafische intensieve games zoals Real Racing 3. Ook is het verstandig om met oog op de toekomst een krachtige GPU te hebben, zodat je de nieuwste games kan blijven spelen. We hebben drie tablets uitgezocht die al deze bovengenoemde eigenschappen hebben.

Keuze 1: iPad Pro 9.7 inch

De eerste keuze valt op de onlangs gepresenteerde iPad Pro 9.7 inch. Deze iPad is het kleinere broertje van de iPad Pro. Het scherm is 9.7 inch, hetzelfde formaat als bijvoorbeeld de iPad Air 2.

Toch is de iPad Pro 9.7 inch beter geschikt voor gamen dan de Air 2. Ten eerste is de processor krachtiger. De A9X chip bevat een erg krachtige GPU.

Volgens Apple is de GPU bijna twee keer zo krachtig als in Air 2. Vooral voor in de toekomst kan dit erg handig zijn om alle games moeiteloos aan te kunnen. In combinatie met het efficiënte iOS zijn hoge framerates eerder regel dan uitzondering. Voor een consistente game-ervaring is deze nieuwste iPad dan ook de beste keuze die je kan maken.

Daarnaast bevat de iPad Pro 9.7 inch vier speakers, twee aan de bovenkant, en twee aan de onderkant. De hoge frequenties worden automatisch naar de bovenste twee speakers gestuurd, afhankelijk van hoe je de tablet vasthoudt. Hierdoor zal het geluid beter naar je oren worden gestuurd, en helderder klinken. Het 9.7 inch scherm is een goed formaat voor zowel handzaamheid als gaming. Met een resolutie van 2048 x 1536 beschikt de iPad Pro 9.7 inch over een scherp scherm. Al met al is de meest recente telg van de iPad familie een erg goede keuze voor gaming.

Keuze 2: Google Pixel C

De tweede keuze valt op de Google Pixel C. In de markt gezet als een productiviteitstablet, bezit de Google Pixel C ook over een ontzettend krachtige processor.

De Nvidia Tegra X1 is de nieuwste chip van Nvidia en is vooral op grafisch gebied erg sterk. De chip staat namelijk in grafische benchmarks steevast bovenaan. Nvidia staat vooral bekend om zijn videokaarten, en die ervaring heeft het bedrijf gebruikt om een krachtige processor te bouwen met een uitstekende GPU. Voor zware games draait de Pixel C zijn hand dan ook niet om. De Pixel C heeft een 10.2 inch scherm, met een resolutie van 2560 bij 1800 pixels. Dit scherm is groot en scherp genoeg om lekker op te kunnen gamen. Wat ook bijdraagt aan de game-ervaring zijn de stereospeakers. De Google Pixel C heeft mede hierdoor goed geluid.

Keuze 3: Acer Predator 8 GT-810

De derde en laatste keuze is de Acer Predator 8 GT-810. Deze tablet is voor de mensen die veel games spelen, maar niet zo veel geld willen uitgeven als bij bovenstaande twee tablets.

Met een prijs van €350 is de Acer Predator 8 dan ook een stuk goedkoper dan de Pixel C of de iPad Pro 9.7 inch. Je levert hiervoor op het gebied van hardware wel wat in, maar het is de vraag wat je hier van merkt. De Intel Atom x7 processor is meer dan in staat om games moeiteloos af te spelen. Alleen met de allerzwaarste grafische games zal het spelen misschien iets minder vloeiend zijn dan bovenstaande twee tablets. Verder is het scherm van 8 inch met een resolutie van 1920 x 1200 iets kleiner dan bovengenoemde tablets. Hierdoor is de tablet nog even een stukje handzamer tijdens het gamen.

Advertentie

Acer heeft ingezet op de gaming ervaring door vier speakers op de Predator 8 te monteren. Op elke hoek van de tablet bevindt zich een speaker, waardoor geluid op een mooie manier uit de speakers komt. Ten slotte is het goed om te weten dat de Predator 8 niet erg zuinig met zijn accu omspringt, waardoor het bij de hand houden van een oplader een vereiste is bij langdurig gamen. Ben je bereid om hier rekening mee te houden, dan is de Acer Predator 8 een prima gamingtablet voor zijn prijs.

Meer informatie

Wil je meer informatie over welke tablet je moet kiezen, check dan vooral onze uitgebreide tabletvergelijker. Ook hebben we  uitgebreide info over de iPad Pro 9.7 inch en een vergelijking met de andere iPads. Wil je meer informatie over hoe processors werken en hoe belangrijk deze zijn voor je tablet, dan kan dit ook.

Reacties (3)