De beste tablets van dit moment (lente 2016)

24 maart 2016 + 10 minuten 0 Reacties
Asus ZenPad S 8.0-review-gebruik

De lente van 2016 is aangebroken en dat betekent dat we de balans weer kunnen opmaken. Wat zijn over het algemeen genomen de beste tablets van dit moment?

De lente is net begonnen en dat betekent dat we zoals elk seizoen de beste tablets van dit moment weer voor je verzamelen. Mocht je dus op zoek zijn naar een nieuwe tablet maar door de bomen het bos niet meer zien dan kun je met dit overzicht een eerste stap zetten. Ons overzicht van de beste tablets is gebaseerd op de reviews die we de afgelopen maanden gepubliceerd hebben, de prijsveranderingen, de ontwikkelingen in de markt en natuurlijk ook de ervaringen van jou als bezoeker met de betreffende tablets. In dit artikel vind je de beste tablets algemeen, eerder hebben we de beste Android tablets en de beste Windows 10 tablets van dit moment reeds gepubliceerd.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Het mag duidelijk zijn dat fabrikanten zich steeds minder richten op tablets. De trend van hybride modellen, convertibles en phablets wordt voortgezet. Hoewel we deze modellen daarom ook meenemen in onze overzichten hebben we nog steeds voldoende interessante stand-alone tablets voorbij zien komen. Er is dan ook nog veel keuze en de kans is groot dat je hierdoor niet meteen weet wat je aan moet schaffen. De voor jou beste tablet is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het geld dat je te besteden hebt, het formaat dat je voor ogen hebt en het besturingssysteem waar je het liefst mee werkt. We raden je daarom aan om de zoektocht naar een nieuwe tablet te beginnen in ons review archief en mocht je meer willen weten over waar je op moet letten bij het kopen van een tablet dan kun je onze tablet kopen pagina doornemen. Vergeet ook niet ons artikel met vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet te lezen.

Android vs iOS vs Windows 10

Wat betreft de verschillende besturingssystemen is er de afgelopen maanden niet veel veranderd. Google, Microsoft en Apple hebben allen relatief kleine updates voor respectievelijk Windows 10Android 6.0 Marshmallow en iOS 9 uitgerold. Maar, natuurlijk blijven de bedrijven ontwikkelen en zien we dit jaar waarschijnlijk weer grote updates verschijnen. Google heeft zelfs Android N al uit de doeken gedaan.

Advertentie

De beste tablets van dit moment

Hieronder vind je het overzicht van de beste tablets van dit moment, de lente van 2016. We kijken naar de complete breedte van de markt en nemen dus ook hybride modellen met los toetsenbord, convertibles met een 360 graden kantelbaar scherm en phablets met een formaat van 5.5-inch of groter mee. Het overzicht bevat geen speciale volgorde en is gebaseerd op onze eigen ervaringen in reviews, de ervaringen die bezoekers gedeeld hebben in onze tablet database en de ontwikkelingen in de markt. Natuurlijk nemen we ook recente updates en prijsveranderingen mee.

Apple iPad Air 2

De iPad Air 2 is een tablet die alweer een tijdje te koop is maar Apple geeft het model nog altijd een kans. Dat vinden wij op zich niet vreemd want de iPad Air 2 kan nog steeds mee met de beste tablets van dit moment. Zowel qua bouwkwaliteit en design als prestaties en ecosysteem laat dit model zien wat een goede tablet is. En het mooie is zelfs dat de iPad Air 2 met de komst van de iPad Pro 9.7-inch nog maar 439 euro kost.

Je betaalt natuurlijk alsnog wat meer voor een iPad Air 2 dan voor een gemiddelde Android tablet en bovendien is iOS meer gesloten. Maar aan de andere kant is het app-aanbod zo groot en kwalitatief hoogwaardig dat je daarmee waarschijnlijk wel uit de voeten kunt. Ook voor diegenen die graag games spelen of diegenen die productief werken is de iPad Air 2 een zeer goede tablet.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad Air 2 of lees onze Apple iPad Air 2 review.

Asus ZenPad S 8.0

Ben je op zoek naar een wat kleiner formaat tablet en wil je gebruikmaken van het open Android dan kunnen we de Asus ZenPad S 8.0 absoluut aanraden. Dit model is met een prijs van 239 euro flink wat goedkoper geworden maar dat neemt niet weg dat we nog altijd te maken hebben met een tablet die over een premium design, goede prestaties en stabiele software beschikt.

De Asus ZenPad S 8.0 biedt een hoge resolutie display van uitmuntende kwaliteit, goede speakers voor het consumeren van media en een solide en premium bouwkwaliteit. Eigenlijk biedt deze tablet alles dat je zoekt in een compact formaat en met een zeer vriendelijk prijskaartje. Wat ons betreft mag dit model dan ook niet op je verlanglijst ontbreken.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus ZenPad S 8.0 of lees onze Asus ZenPad S 8.0 review.

Microsoft Surface Pro 4

Ben je meer van het productieve werken en heb je een aardig budget? Wil je zelfs je laptop vervangen en zoek je een apparaat dat tegelijkertijd een fijne tablet is? Dan kun je eigenlijk niet om de Microsoft Surface Pro 4 heen. Dit model is in onze optiek de ideale laptopvervanger en beschikt over verschillende high-end specificaties en technieken.

Je krijgt met de Microsoft Surface Pro 4 een premium apparaat met indrukwekkende specificaties en verschillende interessante accessoires. Wij waren met name onder de indruk van het goede scherm met hoge resolutie, de perfect werkende keyboardcover, de handige kickstand en natuurlijk de krachtige prestaties van elke configuratie.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 4 of lees onze Surface Pro 4 review.

Advertentie

HP Spectre 13 x360

Is dat losse toetsenbord niks voor jou en zoek je meer iets in de richting van een solide laptop? Dan kunnen we de HP Spectre 13 x360 aanraden. Deze convertible is ook als tablet te gebruiken dankzij het 360 graden kantelbaar scherm en biedt een zeer stabiele en soepele Windows 10-ervaring.

De HP Spectre 13 x360 is voorzien van een 13.3-inch display met full hd- of quad hd-resolutie, komt met een 360 graden draaibaar scherm, is uitgerust met een krachtige Intel Core-processor die vergezeld wordt door 8GB aan werkgeheugen, en beschikt over voldoende draadloze en fysieke aansluitingsmogelijkheden. Voor dit alles moet wel minimaal zo’n 1.200 euro betaald worden. Helaas is het goedkopere model met Core i5 en 128GB SSD niet meer leverbaar.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP Spectre 13 x360 of lees onze HP Spectre 13 x360 review.

Apple iPad mini (2) retina

Ben je fan van iOS en het ecosysteem van Apple maar is je budget niet zo groot? Dan is de iPad mini 2, alweer een hele tijd op de markt, bij uitstek een kandidaat voor je verlanglijst. De iPad mini 2 is misschien niet voorzien van de nieuwste technieken maar voor 259 euro krijg je een nog steeds zeer goed presterende tablet die met name ideaal is voor het consumeren van media.

Voor diegenen die thuis op de bank content willen consumeren is de iPad mini retina één van de betere tablets, verpakt in een premium design met hoge resolutie display. Daarbij is ook iOS 9 geschikt voor dit model. Maar, wil je een tablet met dezelfde prestaties als de iPad Air 2 dan zul je moeten gaan voor de iPad mini 4.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad mini retina of lees onze Apple iPad mini retina review.

Acer Iconia One 8 (B1-850)

Een prima tablet hoeft niet veel geld te kosten, zeker niet wanneer het een model is dat door kinderen of wisselend door het gezin gebruikt wordt. De belangrijkste doelen van dit soort tablets zijn browsen op het internet, video’s kijken, simpele games spelen en social media gebruiken. De nieuwe Acer Iconia One 8 (B1-850) is hier zeker geschikt voor en met een prijs van 129 euro ook nog eens lekker goedkoop.

De Iconia One 8 (B1-850) is in onze optiek een uitstekende tablet voor kinderen of een gezin waarin de tablet gedeeld wordt. Zolang er geen intensieve taken mee uitgevoerd worden en je er met name content mee consumeert dan kun je er geen miskoop mee doen. Alles bij elkaar dus een prima tablet voor diegenen met een kleiner budget en lagere verwachtingen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Acer Iconia One 8 (B1-850) of lees onze Acer Iconia One 8 (B1-850) review (verschijnt volgende week).

Samsung Galaxy Tab S2 9.7

Eén van de beste Android tablets die je op dit moment kunt kopen is de Galaxy Tab S2, en dan de 8-inch of de 9.7-inch versie. Wij geven de voorkeur aan de grotere variant, mede omdat het mooie scherm hier het beste tot zijn recht komt. De Galaxy Tab S2 is in vele opzichten een premium tablet, zeker ook dankzij het goede amoled-scherm dat een comfortabele 4:3 beeldverhouding kent. Ook onder de motorkap zien we prima specs, waaronder een krachtige processor.

De Galaxy Tab S2-tablets zijn de beste tablets die Samsung ooit heeft gemaakt, en omdat Samsung één van de allerbeste Android-fabrikanten is, zijn dit misschien dus wel de allerbeste Android tablets die ooit zijn gemaakt. Als je in de markt bent voor een luxe Android-tablet is dit zeker een product dat je moet overwegen. Het prijskaartje dat aan de Galaxy Tab S2 9.7 hangt schrikt waarschijnlijk wel wat mensen af. Inmiddels kun je de tablet kopen voor iets minder dan 400 euro.

Advertentie

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S2 9.7 of lees onze Samsung Galaxy Tab S2 9.7 review.

Apple iPad Pro?

Je vraagt je misschien af waarom de iPad Pro niet in onze lijst voorkomt? We waren immers in onze iPad Pro review zeer onder de indruk van de tablet. We kunnen dit model echter geen aanrader voor iedereen noemen, ondanks dat we er van onder de indruk zijn. Je moet een heel specifiek takenpakket of beroep hebben waar dit eenduidig de beste optie op de markt is en waardoor je er flink voor wilt betalen. Zonder dat dit negatief is blijft het wel een grote verandering van de insteek en communicatie rond de iPad. Dit is de iPad die het dichtste bij een laptopvervanger komt, qua formaat, toetsenbordopties en zelfs ook qua software. Wellicht dat de nieuwe iPad Pro 9.7-inch, met een vriendelijkere prijs en een handzamer formaat, ons doet overtuigen de tablet in ons overzicht te nemen.

Phablets

Je hebt misschien de phablets gemist in dit overzicht van de beste tablets maar we willen er toch wat aandacht aan besteden. Ben je immers op zoek naar een kleine tablet of een grote smartphone dan zijn er verschillende modellen die zeer goed uit onze tests komen. Neem bijvoorbeeld de Huawei Mate S met premium specificaties en een zeer goed scherm, of de Honor 6 Plus met een aantrekkelijk prijskaartje maar nog altijd zeer goede specificaties. Een phablet die absoluut genoemd en geroemd moet worden maar die aardig aan de prijs is, is de Samsung Galaxy S7 Edge.

Overige en nieuwe tablets

We hebben de afgelopen maanden veel tablets getest en het is onmogelijk om elke goede tablet in het overzicht van de beste tablets te behandelen. Ook komen er de komende maanden verschillende nieuwe modellen op de markt die mogelijk interessant zijn voor je verlanglijstje. Lees daarom vooral ook onze artikelen met de beste Windows 10 tablets en de beste Android tablets door. In deze artikelen hebben we een aantal andere interessante tablets genoemd die reeds te koop zijn en het overwegen waard zijn en bespreken we tablets die op korte termijn naar Nederland komen.

Tablets vergelijken

Een overzicht van alle tablets die reeds in Nederland te koop zijn en de komende weken verschijnen vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software. Wanneer je voor jezelf een aantal modellen onder elkaar gezet hebt die aan jouw voorkeuren voldoen dan kun je een tablet kopen.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (0)