De beste Android tablets van dit moment (zomer 2014)

21 juni 2014 9 Minuten 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-S-review

Het is 21 juni en dat betekent dat de zomer officieel begonnen is. Tijd dus om ons overzicht met de beste tablets van dit moment weer vorm te geven. Op het gebied van Android zijn er aardig wat nieuwe modellen gelanceerd, wat betekent dat de lijst op verschillende punten gewijzigd is. In dit artikel zetten we de beste Android tablets en hybride Android tablets van dit moment onder elkaar.

Elke vier maanden kijken we naar de reviews die we zelf gepubliceerd hebben, de ervaringen van bezoekers die gepubliceerd worden in onze database en de ontwikkelingen van de tabletmarkt. Aan de hand hiervan zetten we de beste tablets van dit moment onder elkaar. In dit artikel vind je de beste Android tablets terug, maar mocht je de voorkeur voor een ander besturingssysteem hebben dan kun je terecht in onze artikel met de beste Windows 8 tablets en de beste tablets algemeen. De meest recente overzichten van de beste tablets vind in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Zoals altijd geven we voordat we de beste tablets onder elkaar zetten aan dat de beste tablet voor jou persoonlijk mogelijk een ander model is. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het budget dat je beschikbaar hebt en het formaat waar je naar op zoek bent. Het is daarom verstandig om sowieso ons review archief door te nemen. Hier vind je reviews van de meeste tablets die je in Nederland kunt kopen.

Alles over Android

Sinds ons laatste beste tablets artikel is er op het gebied van Android-software niet bijzonder veel veranderd. De meest recente versie is nog steeds Android 4.4 KitKat, al heeft Google inmiddels wel een paar kleine updates voor deze versie uitgerold. Met Android 4.4.2, 4.4.3 en 4.4.4 KitKat worden echter voor tabletbezitters nauwelijks nieuwe functies geïntroduceerd. Deze updates lossen met name wat kleine problemen op. Wel hebben verschillende tablets die reeds gelanceerd waren een update naar Android 4.4 KitKat ontvangen en worden nagenoeg alle nieuwe tablets standaard met deze versie geleverd. Meer over de nieuwste versie van Android lees je in ons Android 4.4 KitKat overzicht. Weet je niet zeker of Google’s besturingssysteem de juiste keuze voor jou is? Neem dan ons artikel met vijf redenen om voor Android te gaan door.

De beste tablets van dit moment

Hieronder vind je ons overzicht met de beste Android tablets en hybride Android laptops van dit moment, de zomer van 2014. De modellen die we hier omschrijven zijn reeds in Nederland te koop en hebben we aan een review kunnen onderwerpen. Sinds begin dit jaar zijn er verschillende nieuwe tablets gepresenteerd waarvan een aantal modellen reeds in de Nederlandse winkels ligt. Wanneer we op korte termijn een nieuwe tablet aan een review onderwerpen en deze goed genoeg voor deze lijst achten dan werken we dit artikel bij. Onderstaand overzicht heeft geen speciale volgorde en daarbij hebben we sommige modellen die nog steeds zeer goed zijn uit de lijst moeten halen omdat er heel wat prima presterende Android tablets gelanceerd zijn.

Samsung Galaxy Tab S

De eerste tablet in ons overzicht is meteen een nieuwkomer. Samsung heeft namelijk in juni 2014 de nieuwe Galaxy Tab S-serie met amoled-tablets gepresenteerd. Deze serie bestaat uit de 8.4-inch Galaxy Tab S 8.4 en de 10.5-inch Galaxy Tab S 10.5. Dit laatste model hebben we meteen aan een review kunnen onderwerpen en waren hier zeer van onder de indruk. Met name het prachtige amoled-display met een extreem hoge resolutie sprak tot de verbeelding maar ook de prestaties en het design van de Galaxy Tab S 10.5 waren meer dan goed. De tablets zijn beiden maar 6.6 millimeter dik en daarmee meteen de dunste tablets die je kunt kopen. Daarbij zijn dit de eerste tablets van Samsung die uitgerust zijn met een vingerafdrukscanner. Kortom, absolute aanraders voor diegenen die high-end specs en een uitmuntend display zoeken.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 10.5 review.

Sony Xperia Z2 Tablet

Een andere high-end tablet in ons overzicht is de Sony Xperia Z2 tablet, een model dat ook in het artikel van afgelopen lente terugkwam. Sony introduceert niet veel tablets maar als het bedrijf met een tablet komt dan is het meteen ook een aanrader. De Xperia Z2 Tablet is een 10.1-inch tablet met een recente versie van Android, een indrukwekkend display, een slanke behuizing en vooral ook een krachtige processor en een lange batterijduur. Met de introductie van de Galaxy Tab S kunnen we het niet meer de allerbeste Android tablet van dit moment noemen maar de Sony Xperia Z2 Tablet is in ieder geval een van de beste tablets die we tot op heden getest hebben en nog steeds een absolute topper waarmee je zeker waar voor je geld krijgt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Z2 Tablet of lees onze Sony Xperia Z2 Tablet review.

Google Nexus 7 (2013)

Ja, hij is al wat ouder maar in onze optiek mag de Google Nexus 7 (2013) niet in dit rijtje ontbreken. Deze 7-inch tablet draait nog steeds op de meest recente versie van Android, inmiddels dus Android 4.4.4 KitKat, en kan voor minder dan 250 euro gekocht worden. Hoewel de concurrentie in deze prijsklasse groeit en je al aardige tablets voor minder kunt krijgen blijft de Nexus 7 (2013) door zijn indrukwekkende display, zijn zeer goede prestaties en vooral ook de steeds maar nieuwe updates van Google een absolute aanrader. Een veel betere 7-inch tablet voor dit bedrag is nog steeds lastig te vinden maar de vraag is hoelang dit nog gezegd kan worden.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Google Nexus 7 (2013) of lees onze Google Nexus 7 (2013) review.

Samsung Galaxy TabPRO 8.4

De Galaxy TabPRO 8.4 is de tweede Samsung tablet in ons overzicht en één van de modellen die qua prijs heel dicht in de buurt komt van de Google Nexus 7 (2013). Qua prestaties en kwaliteit doet dit model al niks meer onder voor het vlaggenschipmodel van Google. Voor minder dan 300 euro krijg je een uitstekend display met een formaat van 8.4-inch en een hoge resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, een krachtige processor die voor soepele en snelle prestaties, een strak en mobiel design, en het recente Android 4.4 KitKat. De skin die Samsung over Android 4.4 KitKat legt is wellicht even wennen maar er wordt veel handige software meegeleverd waardoor je als gebruiker weinig te kort zal komen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy TabPRO 8.4 of lees onze Samsung Galaxy TabPRO 8.4 review.

Asus Transformer Pad TF701T

Asus heeft vlak voor het begin van de zomer van 2014 de Transformer Pad TF103 aangekondigd als instapmodel maar voor diegenen die wat meer kracht, meer mogelijkheden en een hoge resolutie zoeken is de Transformer Pad TF701T nog steeds het meest interessante model. Deze hybride Android tablet is uitgerust met een compleet pakket aan mogelijkheden en features, waaronder een comfortabel keyboard dock, een hoge resolutie display, een krachtige quadcore-processor en verschillende aansluitingsmogelijkheden. De Transformer Pad TF701T is de beste Android tablet die Asus tot op heden op de markt gebracht heeft. Voor minder dan 500 euro krijg je een prima presterende tablet die ook als netbook comfortabel te gebruiken is.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Pad TF701T of lees onze Transformer Pad TF701T review.

Overige en nieuwe tablets

Zoals elke keer noemen we ook een aantal Android tablets en hybride modellen die op een bepaald gebied uitblinken en dus een zogenaamde eervolle vermelding verdienen. Zo is bijvoorbeeld de Gigaset QV1030 uit ons overzicht verdwenen maar absoluut het geld waard wanneer je niet teveel uit wilt geven en toch een hoge resolutie display en prima prestaties wilt hebben. Ook de Samsung Galaxy NotePRO 12.2 hebben we uit het overzicht gehaald, mede door zijn beperkte doelgroep, maar biedt voor deze doelgroep wel een uitmuntend display, een prima stylus-integratie en een krachtige processor. Verder verdient de Asus MeMO Pad HD 7 door zijn lage prijs maar prima specs een eervolle vermelding en mogen we ook de Asus New Padfone niet vergeten. Voor ervaringen met alle Android tablets verwijzen we je naar onze tablet reviews.

De tabletmarkt staat niet stil en dus kunnen we de komende weken en maanden weer heel wat nieuwe modellen op de Nederlandse markt verwachten. Zo komt LG met een compleet nieuwe G Pad-serie, bestaande uit middenklasse tablets, en brengt Huawei binnenkort de MediaPad X1 7.0 met op papier prima specs op de markt. Ook wachten we nog steeds op de interessante Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ en komt Asus na de zomer met verschillende nieuwe MeMO Pad en Fonepad tablets, waaronder de MeMO Pad 8 (ME581CL). Mochten we deze tablets op korte termijn testen en als aanrader beschouwen werken we dit overzicht bij.

Tablets vergelijken

Alle Android tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (0)