Coronavirus: Facebook en Instagram verlagen kwaliteit van video’s

23 maart 2020 1 Minuut 0 Reacties
instagram-logo

Facebook heeft laten weten dat de videokwaliteit op Facebook en Instagram voorlopig wat lager uitvalt in verband met het coronavirus. Daarmee sluiten de socialmediagiganten zich aan bij veel videostreamingdiensten, die afgelopen weekend besloten hebben de bitrate omlaag te doen.

Coronavirus heeft ook invloed op social media

Verschillende videostreamingdiensten hebben onlangs besloten de bitrate en dus de kwaliteit van video’s te verlagen, in een poging de druk op internetnetwerken te verlagen nu het gros van de mensen thuis zit of werkt vanwege het coronavirus (covid-19). Socialmediareuzen als Instagram en Facebook hebben nu besloten hetzelfde te doen, schrijf Engadget. De maatregel is van tijdelijke aard en zal dus na een bepaalde periode teruggedraaid worden. Het bedrijf heeft ook een volledige statement hierover afgegeven.

To help alleviate any potential network congestion, we will temporarily reduce bit rates for videos on Facebook and Instagram in Europe. We are committed to working with our partners to manage any bandwidth constraints during this period of heavy demand, while also ensuring people are able to remain connected using Facebook apps and services during the COVID-19 pandemic.

Of de maatregelen in het licht van het coronavirus gerechtvaardigd is, is natuurlijk een tweede. Ondanks het feit dat Facebook 288 miljoen dagleijks actieve gebruikers heeft (per februari 2020) en veel van die gebruikers video’s plaatsen en bekijken, kun je je afvragen of het netwerk daadwerkelijk onder druk staat of komt te staan met al die korte video’s. De maatregelen worden overigens genomen om grotere problemen die eventueel kunnen ontstaan nu alvast te voorkomen. En zo zullen er ongetwijfeld meer gaan volgen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)