Gesponsord Mobile Gesponsord door Visumbuitenland

Verplichte app voor tonen vaccinatie- en testbewijzen Vietnam (ADV)

02 april 2022 1 Minuut 0 Reacties
Visum buitenland

De coronacrisis heeft de afgelopen twee jaren ons leven flink veranderd. Nu alle grenzen weer open zijn en we weer mogen reizen, moeten we ons toch nog aan enkele regels houden, zoals het tonen van test- en/of vaccinatiebewijzen voor vakanties in het buitenland.

Zo ook voor Vietnam. Daarnaast heeft u voor een reis naar Vietnam ook een visum Vietnam nodig, die u eenvoudig online kunt aanvragen.

Corona Check App

In Nederland hebben wij sinds een tijdje de Corona Check App. Het is namelijk nog steeds verplicht om als u op reis wilt gaan binnen de Europese Unie een coronabewijs, vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of testbewijs moet laten zien als u ergens wilt overnachten of wilt eten. Deze app is echter alleen bestemd voor reizen binnen de EU of naar Schengen-landen, dus als u naar een ander land wilt reizen, bijvoorbeeld naar Vietnam, zult u een andere app moeten installeren.

PC-COVID app

In Vietnam heeft de overheid naast de verplichte gezondheidsverklaring ook een app ontwikkeld waarmee de coronaverspreiding in kaart kan worden gebracht en die iedereen op zijn of haar telefoon moet hebben staan om het land in te mogen reizen. Deze app kan eenvoudig worden gedownload via de website van de Vietnamese overheid en moet gedurende uw hele reis door Vietnam op uw telefoon blijven staan.

Advertentie

Visum Vietnam aanvragen

Voordat u daadwerkelijk op reis gaat naar Vietnam, is het verplicht om een visum Vietnam aan te vragen. Voor een kort verblijf in Vietnam is een e-visum Vietnam meer dan voldoende. Het is een single-entry visum en kan slechts een keer worden gebruikt. Dit visum is 30 dagen geldig en kan zowel door zakelijke als toeristische reizigers worden gebruikt. Het voordeel van dit visum is dat u deze eenvoudig online kan aanvragen en daarvoor niet naar een ambassade of consulaat hoeft te gaan.

Dit artikel is gesponsord door Visumbuitenland.nl. 

Reacties (0)