Complete revisie voor Microsoft’s Cortana op iOS en Android

16 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
cortana

Microsoft's Cortana krijgt een complete revisie op iOS en Android. De virtuele assistent krijgt een nieuwe interface en nieuwe functies. De nadruk zal meer worden gezet op entertainment en 'conversational experiences'.

Microsoft is niet helemaal tevreden hoe de virtuele assistent Cortana presteert op de smartphones. Het bedrijf komt binnenkort met een update die de gehele interface zal gaan veranderen, nieuwe functies zal introduceren en meer op ‘conversational experiences’ en entertainmentactiviteiten gaat focussen.

De nieuwe update zal beschikbaar zijn voor iOS- en Android-gebruikers wanneer versie 3.0 wordt uitgebracht. Op dit moment kun je de nieuwe interface al testen wanneer je toegang hebt tot het bèta-programma. De volgende punten worden aangepakt in de nieuwe update:

  • Nieuwe interface waarbij converstational experiences wordt ingeschakeld. Tevens is er een nieuwe plek om apparaten te beheren en op te zetten.
  • Luister naar muziek en podcasts wanneer je onderweg bent. Vraag Cortana naar je favoriete muziek en podcasts met Spotify, TuneIn en iHeartRadio via je smartphone of Bluetooth-apparaat.
  • Stel herinneringen, afspraken en timers in met je stem
  • Beheer je kalender, stuur een e-mail met je stem of start een vergadering via Skype door het simpelweg aan Cortana te vragen.

Bèta-testers hebben nu al toegang tot de nieuwe Cortana

Als bèta-tester heb je al toegang tot de nieuwste versie van Cortana, alhoewel het in fases wordt uitgerold. Je zult misschien nog even geduld moeten hebben voordat de beta voor jou beschikbaar is. Wanneer de publieke versie in de App Store en Google Play verschijnt is op dit moment nog niet bekend.

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)