Google zal Chrome OS en Android niet gaan samenvoegen

13 december 2016 1 Minuut 0 Reacties
google-andromeda-os

Hiroshi Lockheimer, verantwoordelijk voor Android en Chrome OS, heeft aangegeven dat Google beide besturingssystemen niet zal samenvoegen. Volgens Lockheimer zou dat 'nergens op slaan', daarom zullen beide systemen gescheiden blijven.

Chrome OS en Android blijven gescheiden

In een recente podcast heeft Hiroshi Lockheimer, verantwoordelijk voor het Chrome OS, Android en Google Play, aangegeven dat Andromeda niet zal gebeuren. Volgens Lockheimer zou dat ‘nergens op slaan’, daarom zullen beide besturingssystemen gescheiden blijven. De beste man meldt ook dat de beschikbaarheid van Android-apps op het Chrome-platform daar ook geen voorbode van is geweest, maar puur een zet waarbij beide systemen van elkaar kunnen profiteren. De kans was er en Google heeft die kans optimaal benut.

Daar waar het Chrome OS dus toegang heeft gekregen tot Android-apps, heeft Android de naadloze updates geïntroduceerd in een Android N-bèta, eerder dit jaar. Die naadloze updates komen weer bij de Chromebooks vandaan. Op de vraag wat nou precies het verschil tussen beide systemen is, vertelt Lockheimer dat het te maken heeft met de manier waarop beide systemen zijn ontwikkeld. Android is begonnen als smartphonesysteem en is langzaamaan uitgebreide naar andere platformen, terwijl het OS voor Chromebooks als laptopsysteem is bedacht.

Het ziet er dus niet naar uit dat het Andromeda OS binnenkort wordt aangekondigd…

Reacties (0)