Chrome OS 73 rolt uit met verbeterde out-of-memory management

26 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
Chrome-OS-Chromebook

Vorige maand verscheen Chrome OS 72 met touchscreenverbeteringen voor Chromebook-convertibles en -tablets. Vandaag is het alweer de beurt aan Chrome OS 73. De nieuwste versie moet onder andere beter omgaan met het geheugen en rolt vanaf vandaag uit.

Veel Chromebooks hebben maar beperkt werkgeheugen aan boord. Efficiënt omgaan met het werkgeheugen is dan ook een must, want voordat je het weet zit je eerst een minuut naar een vastlopend scherm te kijken voordat je weer iets kunt doen. Chrome OS 73 brengt verbeteringen met zich mee op het gebied van het geheugen. Het moet nog efficiënter omgaan met het beschikbare geheugen.

Audio Focus dempt geluid van de achtergrond

Ook nieuw is Audio focus, waarbij het beter omgaat met het geluid in bijvoorbeeld Chrome Apps, Android-apps en geluid op websites. Om te voorkomen dat geluid van drie verschillende bronnen niet meer door elkaar lopen als je meerdere dingen tegelijk doet, wordt het geluid van bronnen in de achtergrond gewoon gedempt.

Nieuw is ook de mogelijkheid voor ontwikkelaars om bestanden en mappen te delen met Linux-apps en kun je wisselen naar native media controls. Zo kun je media afspelen via bepaalde knoppen op het toetsenbord. De volledige lijst met veranderingen en verbeteringen kun je vinden op de Googleblog.

Reacties (0)