Chrome 64 op Android maakt url’s ook korter waar nodig

20 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
chrome os

Chrome 64 werd vorig maand uitgerold met handige functies als een advertentieblokker (voor de meest irritante advertenties) en uitzetten van geluid. Maar de app-update heeft nog een verrassing in petto en geeft de app nog een handige functie.

Download Chrome 64

Vorige maand rolde Google Chrome 64 uit. Deze update bracht twee handige functies met zich mee. Zo kan geluid nu automatisch worden uitgeschakeld en worden sinds deze week de meest irritante reclames ook automatisch geblokkeerd. Maar er is nog een handige functie gespot door de redactie van Android Police. Wanneer je een url kopieert van een website, dan zal Chrome ervoor zorgen dat je een korte en normale versie kan doorsturen naar iemand anders. Je kopieert dus niet de mobiele versie van de website-url.

Dat gebeurt alleen wanneer je een url wil delen via de deeloptie binnen Chrome. Daarnaast is het zo dat trackers ook worden verwijderd. Trackers zijn in dit geval aanduidingen die laten zien hoe je op een website terechtgekomen bent, zoals bijvoorbeeld via Twitter of een rss-feed. De url die je doorstuurt is niet alleen de normale versie, maar dus ook de minimale versie. Mocht je toch nog de url willen kopiëren zoals je hem in de balk ziet staan, dan kan dat. Daarvoor hoef je simpelweg de url te kopiëren zoals die in de balk staat.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)