Camera OnePlus 7 Pro beschikt over 3x optische zoom

30 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
oneplus-7-pro-illustratie

OnePlus heeft bevestigd dat de camera van de OnePlus 7 Pro beschikt over een zoomfunctie die tot drie keer optisch kan inzoomen. Ook is het zo dat inmiddels bekendgemaakt is dat het toestel niet zal beschikken over een notch aan de bovenkant van het scherm.

3x optische zoom voor OnePlus 7 Pro

De redactie van Wired heeft de nieuwe, maar nog steeds onaangekondigde, OnePlus 7 Pro al even kunnen uitproberen. Zo kon onder meer de fotocamera worden getest, die beschikt over 3x optische zoom. Hoewel de vroege conclusie luidt dat de fotokwaliteit van deze zoomfunctie niet beter is dan de 5x optische zoomfunctie van de Huawei P30 Pro, kan het toch in sommige situaties een betere foto maken wanneer 5x optisch inzoomen te dicht op het materiaal zit. Uiteraard kun je ook 3x optisch inzoomen met de P30 Pro-camera.

Verder wordt de optische zoomfunctie gebruikt voor het maken van foto’s in de portretmodus. Er kan rekening worden gehouden met diepte, waardoor de foto’s er natuurgetrouw uit moeten zien. Verder laat Wired weten dat de hdr-stand is aangepast en kleuren beter in beeld worden gebracht, en dat de modus voor weinig licht ook beter werk verricht dan op de OnePlus 6T. Helaas wil OnePlus nog niet bevestigen dat de OnePlus 7 Pro een 48-megapixelsensor krijgt. Op 14 mei wordt het toestel onthuld, dan weten we ook alle specificaties.

Ondertussen is er ook nog een advertentie gespot voor de OnePlus 7 Pro, waarin wordt vermeld dat het apparaat geen notch krijgt. Daardoor wordt er meer kolen op het vuur gegooid van het gerucht dat de Pro een uitschuifbare frontcamera krijgt, iets dat momenteel nog niet bevestigd is. De advertentie staat in het teken van de sterkste eigenschappen van het aankomende apparaat. Verder wordt er namelijk gezegd dat er geen toeters en bellen zijn, de prijs niet boven de tweeduizend dollar komt en dat er geen bloatware aanwezig is.

Reacties (0)