Bronnen bevestigen Intel chip voor Samsung Galaxy Tab 3 (10.1)

27 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-tablet-Intel

Ruim een week geleden doken er benchmarkresultaten op waarin gesproken werd over een Samsung tablet met Intel processor. Deze informatie is echter relatief eenvoudig te vervalsen maar vandaag hebben bronnen van het doorgaans betrouwbare Venturebeat bevestigd dat de 10.1 inch Galaxy Tab 3 tablet met een Intel processor uitgerust zal worden.

Galaxy Tab 3 met Intel chip

De bronnen van de website geven aan dat Samsung inderdaad werkt aan een derde generatie Galaxy Tab met een Intel processor. Het zou gaan om een dualcore Atom Clover Trail+ chip met een kloksnelheid van 1.6GHz en een PowerVR SGX 544MP grafische processor. Er wordt echter ook gesproken over meerdere varianten van de tablet waardoor we mogelijk een variant met Intel processor en een variant met Samsung’s eigen Exynos processor gaan zien.

Specificaties

Wat betreft de specificaties is er nog niks bevestigd maar uit geruchten en de benchmarkresultaten kunnen we halen dat de tablet gaat onder de naam GT-P5200, beschikt over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op Android 4.2.2 Jelly Bean.

Tijdens Computex 2013 geeft Intel waarschijnlijk meer informatie over het gebruik van processors in nieuwe tablets en mogelijk krijgen we dan ook de bevestiging vanuit de chipfabrikant. Intel is hard op weg weer voet aan de grond te krijgen in de tabletmarkt en heeft eerder ASUS al weten te overtuigen een van Atom processor te gebruiken in de nieuwe FonePad tablet welke draait op Android.

Reacties (0)