BrainWave: bestuur je Android-muziekapp met handgebaren

10 oktober 2014 2 Minuten 0 Reacties
brainwave

Met de gratis app BrainWave is het mogelijk je favoriete Android-muziekspeler te bedienen met een aantal simpele handgebaren. Je hebt daar geen speciale sensoren voor nodig; de app gebruikt de camera die je aan de voorkant van je tablet hebt zitten.

BrainWave

Soms is het tof om te zien wat creatieve ontwikkelaars nu weer bedenken voor je Android-tablet of -smartphone. Terwijl Motorola druk bezig is geweest met allerlei infraroodsensoren te plaatsen op de nieuwe Moto X-smartphone, waardoor je met bepaalde handgebaren de telefoon kunt bedienen, is het de ontwikkelaar OnTheGo Platforms gelukt datzelfde idee te realiseren met een onderdeel dat al aanwezig is op de meeste tablets (en smartphones): de camera aan de voorkant. De app BrainWave maakt dus gebruik van die camera en stelt je in staat je muziek te starten, op pauze te zetten en naar het volgende nummer te gaan met drie simpele handgebaren.

Wanneer je de app hebt ingesteld én aangezet (je kunt hem ten alle tijden uitzetten), ‘kijkt’ de app BrainWave dus constant mee om je gebaren op te pikken. Wanneer je vervolgens je rechterhand plat boven je tablet houdt, start hij de muziek op. Haal je je hand weg en doe je hetzelfde nog eens, dan zet de app je muziekspeler op pauze. Wanneer je naar links beweegt, ga je terug naar het begin of het vorige nummer en wanneer je naar rechts swipet, kom je uit op het volgende nummer. In principe werken alle muziekspelers samen met deze applicatie.

Maar erg praktisch is het allemaal niet, tenzij je altijd je tablet plat op tafel hebt liggen. Bovendien werkt de software uiteraard niet in het donker, omdat de camera aan de voorkant daar sowieso al moeite mee heeft. Maar het werkt wel wanneer het scherm uitstaat. Bovendien is het gewoon heel cool op deze manier je Android-muziekspeler te bedienen, even los van de omslachtigheid. Wellicht dat de app ooit geüpdatet wordt en meerdere handbewegingen, ongeacht de hoek, kan lezen, waardoor dit nog wel eens een toffe aanwinst op je app-collectie kan worden.

BrainWave

Reacties (0)