Bluetooth 5 is onderweg, is vier keer sneller dan versie 4

10 juni 2016 1 Minuut 0 Reacties
Bluetooth

De volgende versie van Bluetooth zal Bluetooth 5 gaan heten en volgende week formeel aangekondigd worden, maakt de organisatie achter de verbinding bekend. Deze versie van Bluetooth zal vier keer sneller zijn dan de huidige versie.

Bluetooth 5 is vier keer sneller dan de huidige versie

De volgende versie van de Bluetooth-standaard zal Bluetooth 5 gaan heten en volgende week officieel worden aangekondigd door de organisatie die verantwoordelijk is voor de verbindingstechniek, de Bluetooth Special Interest Group. Deze nieuwe variant moet een behoorlijke upgrade zijn in vergelijking met wat nu de standaard is: zo zal versie vijf niet alleen dubbel zoveel reikwijdte hebben, maar ook vier keer sneller zijn dan de huidige standaard. Ook moet er een bredere ondersteuning komen voor bakens die worden geplaatst in gebieden.

Vorig jaar dook er al even een roadmap op van de plannen die de Bluetooth Special Interest Group – een organisatie die wordt gesteund door Apple, Microsoft, Intel en meer – heeft, maar Bluetooth 5 wordt dan toch echt op 16 juni officieel uit de doeken gedaan. Wel heeft de organisatie alvast laten weten dat de keuze voor de naam simpel gehouden wordt; zowel voor marketingdoeleinden als voor de mensen die met de techniek te maken krijgen. Deze vorm van Bluetooth kan onder meer onze huizen slimmer maken, is de verwachting voor nu.

Reacties (0)