De beste Windows 10 tablets, hybride laptops en phablets (lente 2017)

23 maart 2017 + 10 minuten 0 Reacties
hp-spectre-x360-foto-4

De lente van 2017 is aangebroken en dus kun je van ons weer een overzicht van de beste Windows 10 tablets, hybride laptops en phablets van dit moment verwachten.

Het begint langzaam aan weer wat warmer te worden en de lente is officieel een feit. Traditiegetrouw betekent dit dat we de beste Windows tablets, hybride laptops en phablets van dit seizoen weer onder elkaar zetten. De afgelopen maanden hebben we aardig wat Windows-devices getest dus er zijn wat nieuwkomers in onze lijst terug te vinden. Dit zijn de beste Windows tablets, phablets, hybriden en convertibles voor de winter van 2016 / 2017.

Ons overzicht met de beste Windows tablets, hybride laptops en phablets van dit moment stellen we elk seizoen samen door te kijken naar de ervaringen die bezoekers achterlaten in onze tabletdatabase, de ervaringen die we opdoen in onze eigen reviews, de prijsveranderingen van producten en de ontwikkelingen in de markt. Naast de beste Windows-toestellen hebben we dit seizoen ook artikelen met de beste Android tablets en phablets en de beste tablets algemeen gepubliceerd. Een overzicht van alle ‘beste tablet-artikelen’ vind je in onze beste tablets koopgids.

De trend

Op het gebied van Windows valt er voor de afgelopen vier maanden niet echt een trend waar te nemen. De trend die een jaar of twee ingezet is, zien we ook nu nog terug. Zo winnen de hybride en convertible Windows-apparaten nog steeds terrein en zet Microsoft middels updates nog altijd in op een soepelere gebruikservaring op alle apparaten. We hadden verwacht meer phablets (grote smartphones) met Windows 10 te zien maar deze ontwikkeling laat nog op zich wachten. Op dit moment is HP met de Elite X3 eigenlijk nog de enige fabrikant die hier echt aandacht aan besteed heeft. Stand-alone Windows-tablets met een formaat van 10-inch of kleiner zien we nauwelijks meer en we verwachten ook niet dat deze productgroep snel weer aan populariteit zal winnen.

Advertentie

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Windows 10 komt vooral in de vorm van laptops, hybride tablets en convertibles. Het aanbod is enorm groot en dan heb je waarschijnlijk ook nog de keus uit tal van verschillende configuraties. Het is dus niet eenvoudig om een Windows-apparaat te kiezen, zeker niet als je kijkt naar individuele wensen op het gebied van budget, de aansluitingen, de specificaties en het gebruiksdoel. We houden in dit artikel met de beste Windows 10 tablets, hybriden en phablets rekening met algemene wensen, maar mocht je dieper in de materie willen duiken en het apparaat zoeken dat bij jou wensen past, dan is het ook verstandig om ons review archief door te nemen. Ook kun je kijken naar onze artikelen met daarin een uitleg over waar je op moet letten bij de aanschaf van een tablet en het artikel over zes fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet.

Alles over Windows 10

Windows 10 is inmiddels een stabiele en breed uitgerolde versie van Windows, en alle nieuwe pc’s, laptops, hybriden en tablets draaien op deze versie. Microsoft blijft echter druk bezig met de ontwikkeling van Windows 10 en rolt met regelmaat kleine updates uit. Afgelopen zomer is Windows 10 voorzien van zijn eerste echt grote update, genaamd de Anniversary Update. Eerder schreven we al over wat je zoal kunt verwachten van de Anniversary Update. In april van 2017 verwachten we de eerstvolgende grote update, die het besturingssysteem met name verder optimaliseert en het gebruiksgemak verbetert. Deze update gaat onder de naam Creators Update.

De beste Windows 10 tablets, hybride laptops en phablets

In onderstaand overzicht met de beste Windows tablets, hybride laptops en phablets vind je de modellen die in onze reviews en/of previews zeer goed uit de verf kwamen en die wij aanraden. Natuurlijk proberen we voor elk budget en elke wens een apparaat in het overzicht te zetten, en bovendien kijken we naar de prijsveranderingen, de ontwikkelingen en de beschikbaarheid. Door dit alles te combineren komen we op onderstaand overzicht uit, waarin we geen speciale volgorde aanhouden. Zoals je zult zien komen er verschillende apparaten in voor die al een tijdje geleden gelanceerd zijn maar die nog altijd meekunnen, aantrekkelijk geprijsd zijn en simpelweg nog niet overtroffen zijn door andere tablets.

Lenovo Miix 510

Het eerste apparaat in ons overzicht met de beste Windows tablets, hybride laptops en phablets is meteen een nieuwkomer; de Lenovo Miix 510. Dit is een echte hybride tablet, met een ingebouwde kickstand en een afneembaar toetsenbord. Het apparaat komt met een premium design, een krachtige processor, veel werk- en opslaggeheugen en een hoge resolutie display. Voor een prijs van iets minder dan 1.000 euro kun je hem in je bezit hebben.

Al met al levert Lenovo met de Lenovo Miix 510 een compleet pakket af, waar je wel wat compromissen voor moet sluiten. Qua specificaties is het een fantastisch apparaat en in de gebruiksvriendelijkheid merk je dat vooral aan een soepele ervaring. Het systeem is lekker snel en de apps draaien ook als een zonnetje. Maar omdat alles zo compact is, betekent het helaas wel dat het ventilatiesysteem soms overuren moet draaien om de boel koel te houden.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Lenovo Miix 510 of lees onze Lenovo Miix 510 review.

Microsoft Surface Pro 4

Een apparaat dat al een hele tijd in ons overzicht terug te vinden is, is de Microsoft Surface Pro 4. Hoewel deze hybride tablet al een jaar terug uitgebracht is doet hij nog lang niet onder voor de concurrentie. Op het gebied van hardware, gebruiksgemak en design laat Microsoft zien voorop te lopen. En ook op het gebied van software is er niks te klagen. Dit apparaat draait soepel en strak, ook na de nieuwste update. De Surface Pro 4 begint met Core M3-processor bij zo’n 750 euro. Voor een krachtigere Core i5-processor moet minimaal 875 euro betaald worden.

Net zoals voorgaande jaren heeft Microsoft de Surface Pro weten te verbeteren, verbeteringen die zich in de praktijk dit jaar voor het eerst vertalen in een systeem dat echt als serieuze laptopvervanger gezien mag worden. Zeker in combinatie met de verschillende andere accessoires zie ik mezelf echt wel een Surface Pro 4 gebruiken, maar juist die kosten van lossen accessoires maken een prijskaartje dat zich kan meten met de meest mooie, luxe en krachtigste laptops/ultrabooks.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 4 of lees onze Surface Pro 4 review.

Asus Transformer 3 Pro (T303UA)

Asus heeft halverwege 2016 een heuse concurrent voor de Microsoft Surface Pro 4 op de markt gebracht, met de bekende naam Asus Transformer 3 Pro. Dit apparaat draait echter niet op Android maar op Windows 10. Asus heeft de hybride voorzien van prima specificaties, een hoge resolutie display, een premium design en voldoende aansluitingen om zowel je werk als persoonlijke taken comfortabel uit te voeren. Goedkoop is de Transformer 3 Pro met een prijs van 1.100 euro niet, maar je krijgt wel een compleet pakket waarmee je goed uit te voeten kunt als veeleisende gebruiker.

De Asus Transformer 3 Pro heeft een hoop dingen waar je blij van kunt worden. Zo heb je als consument de keuze uit twee prettige processors en heb je ook de keuze voor (meer dan) genoeg werkgeheugen. Het scherm levert mooie beelden af en connectiviteitsopties zoals de usb-type-c-poort laten zien dat deze Transformer ook klaar is voor de toekomst. Daarnaast wordt niet alleen een toetsenbord, maar ook een prima werkende stylus meegeleverd, waardoor je in feite een behoorlijk compleet pakket in huis haalt met de Transformer 3 Pro.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer 3 Pro.of lees onze Asus Transformer 3 Pro review.

Samsung Galaxy TabPro S

Microsoft heeft te maken met hevige concurrentie op het gebied van premium convertibles en hybride apparaten. Niet alleen Asus doet zijn best, ook Samsung liet afgelopen jaar van zich horen met een premium device; de Galaxy TabPRO S. Het apparaat beschikt over een 12-inch amoled-display met een beeldschermresolutie van 2560 bij 1440 pixels, wat voor een fantastische beeldkwaliteit zorgt. Daar tellen we een strak en premium design, goede prestaties en een comfortabel toetsenbord op zodat we op niks minder dan een echte aanrader komen. Met een prijs van 899 euro valt de TabPRO S ook niet buiten de boot.

Advertentie

Met 2-in-1-tablets is het altijd een kunst een volwaardige conclusie te geven – het ligt er namelijk maar net aan wat je met het apparaat van plan bent. De Samsung Galaxy TabPro S is een device dat ergens tussen de iPad Pro en de Surface Pro valt – het is een licht, dun en draagbaar apparaat in vergelijking met de Surface Pro van Microsoft en wat krachtiger en sneller in vergelijking met de iPad Pro van Apple. De tablet heeft zo z’n gebreken maar is bovenal een prettig apparaat om op te werken.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy TabPro S of lees onze Samsung Galaxy TabPro S review.

Asus ZenBook Flip (UX360CA)

Wanneer je een goede convertible met Windows 10 zoekt waar je heel gemakkelijk op kunt werken, dan raden we de Asus ZenBook Flip aan. Deze convertible mag dan niet misschien de allerbeste prestaties leveren, je kunt er wel heel goed op werken. De Asus ZenBook Flip reageert snel en kan gemakkelijk een dag mee op een volle accu. Het schermformaat van de Asus ZenBook Flip is 13,3-inch, en de resolutie bedraagt 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap zit een Intel Core M3-processor en het apparaat beschikt over genoeg werkgeheugen en opslaggeheugen. Met een prijs van 649 euro is het ook nog eens een betaalbare convertible.

We vinden het prettig dat Asus zowel reguliere als moderne usb-poorten op het apparaat geplaatst heeft. Zo kun je en je nieuwe, maar ook je oudere usb-accessoires, bijvoorbeeld een muis of extern toetsenbord, blijven gebruiken. Je wordt immers niet verplicht om over te stappen op iets nieuws. Naast het toetsenbord, zijn we ook erg te spreken over de trackpad eronder. Die voelt niet alleen luxueus aan, maar reageert ook razendsnel en werkt bovendien erg prettig. Ook het indrukken van de knoppen kost geen enkele moeite, bijvoorbeeld.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus ZenBook Flip of lees onze Asus Zenbook Flip review.

HP Spectre x360 (2016)

Een convertible die we onlangs getest hebben en die zeker een plekje in dit overzicht verdient is de HP Spectre x360 (2016). Dit apparaat biedt een comfortabele laptop-ervaring, maar kan ook als tablet gebruikt worden. Dankzij de goede prestaties, het premium design en de uitstekende werking van het toetsenbord en trackpad zijn we lovend over deze convertible. De HP Spectre x360 begint bij een prijs van iets meer dan 1.000 euro.

Wanneer je voor de HP Spectre x360 kiest, dan ga je voor een robuust design, goede prestaties en een premium uiterlijk. Je kiest voor een volwaardige laptopervaring, die je met gemak kunt ombouwen tot een riante tablet – ondanks het feit dat hier niet de focus op ligt. Je krijgt een toetsenbord dat lekker typt en een bovengemiddeld goede trackpad, waardoor je hier meer dan prima op kunt werken. De Spectre x360 (13-w025nd) is licht en compact en mag inderdaad wat kosten met een vanafprijs van 1.199 euro, maar wat ons betreft is het deze prijs dan ook wel waard.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP Spectre x360 (2016) of lees onze HP Spectre x360 (2016) review.

Speciale vermelding: Lenovo Yoga Book

Lenovo kwam eind 2016 met een opvallend nieuw apparaat; de Lenovo Yoga Book. Het is een convertible tablet, maar misschien niet zoals je hem zou verwachten. Er is wel een toetsenbord aanwezig, maar in een andere vorm. Lenovo noemt het een Halo-toetsenbord. Er zijn geen fysieke knoppen aanwezig, maar wel digitale varianten. Ook kun je aantekeningen en tekeningen maken op het zwarte oppervlak van de tablet (waar je het toetsenbord zou verwachten), die meteen worden gedigitaliseerd op het touchscreen erboven. Onder de motorkap zit een Intel Atom x5-Z8550-processor, samen met 4GB aan werkgeheugen. Naast een Windows-versie, is er ook een Android-versie.

Al met al zijn we behoorlijk positief over de Lenovo Yoga Book. Het ligt er echter helemaal aan hoe je de tablet gebruikt. Ben je een student of iemand die vaak aantekeningen of tekeningen maakt? En wil je die dingen snel en naadloos digitaliseren? Dan doe je er goed aan dit apparaat in huis te halen, omdat het voornamelijk een heel gemakkelijk in gebruik te nemen is. De tablet wordt geleverd met de benodigde software om alles uit het apparaat te halen. Android loopt ook heel soepel en zorgt ervoor dat het toestel ook via het touchscreen goed te bedienen is.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Lenovo Yoga Book of lees onze Lenovo Yoga Book review (van de Android-versie, maar de ervaring zal nagenoeg hetzelfde zijn).

Overige en nieuwe tablets, hybride laptops en phablets

Naast de hierboven uitgelichte apparaten is er nog een groot aantal devices dat om één of meerdere redenen uitblinkt. Elk seizoen zetten we dan ook wat modellen onder elkaar die we een eervolle vermelding willen geven. Zo heeft HP met de Elite X3 nog altijd een zeer fraaie en goed functionerende Windows-phablet in het assortiment, is de Lenovo Yoga 910 een high-end convertible met een zeer goed scherm en krachtige prestaties, en is de Lenovo ThinkPad X1 Yoga nog altijd het ultieme werkpaard voor de zakelijke gebruiker. Ben je op zoek naar een goedkopere Windows-convertible, dan is de Acer Spin 1 een goede optie. Lees vooral ook onze reviews door voor alle modellen die we getest hebben.

Nieuwe tablets en convertibles

In de afgelopen weken zijn ook alweer een groot aantal nieuwe tablets aangekondigd en in sommige gevallen zelfs zeer recent op de markt gebracht. Zo heeft HP wederom nieuwe modellen in de Spectre x360-lijn aangekondigd, komt Dell met de nieuwe Latitude 5285 en heeft Lenovo weer nieuwe convertibles en hybriden aangekondigd in de vorm van de Miix 720, Miix 320, Yoga 520 en Yoga 720. Daarbij brengt Microsoft binnenkort de Surface Book naar Nederland.

Tablets vergelijken

Alle Windows 10 tablets die op dit moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (0)