Barnes & Noble brengt Nook-tablets met Samsung op de markt

06 juni 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-4-Nook

Samsung en Barnes & Noble brengen binnenkort samen een Nook-versie van de Galaxy Tab 4 uit. Deze variant is qua hardware compleet gebaseerd op de Galaxy Tab 4 (7.0).

Tot een jaar terug bracht de Amerikaanse boekenketen Barnes & Noble nog eigen tablets op de markt, net als concurrent Amazon. Dit bleek echter weinig succesvol en flink in de kosten te lopen. Daarom besloot het bedrijf de productie van eigen tablets eind 2013 te stoppen. Dit jaar pakt het bedrijf het daarom anders aan en gaat een samenwerking aan met Samsung.

Samsung en Barnes & Noble brengen binnenkort samen een Nook-versie van de Galaxy Tab 4 uit. Deze variant is qua hardware compleet gebaseerd op de Galaxy Tab 4 (7.0) maar draait op software die door B&N aangepast is. Deze software is een Android-skin die toegang geeft tot het grote aanbod van boeken van Barnes & Noble.

Qua hardware is de Nook-versie van de Galaxy Tab 4 uitgerust met een 7-inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, 1.5GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen. Ook beschikt de tablet over Bluetooth, WiFi, een microSD-kaartlezer en een microUSB-poort. De tablet draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen de Nook-skin.

Advertentie

De Galaxy Tab 4 Nook moet vanaf augustus in de Amerikaanse winkels liggen. De adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

Reacties (0)