ASUS verkoopt bijna één miljoen Nexus 7 tablets per maand

31 oktober 2012 1 Minuut 0 Reacties
Google-Nexus-7

We hebben het de laatste tijd voornamelijk over Windows 8 tablets en de nieuwe iPad Mini, maar er is één Android tablet die ondertussen flink aan populariteit weet te winnen. De Google Nexus 7 is in Nederland niet of nauwelijks te krijgen, maar toch weten ASUS en Google er flink wat te verkopen. Op dit moment worden er ongeveer één miljoen Nexus 7 tablets per maand verkocht.

Financieel topman bij ASUS, David Chang, laat vandaag weten dat er direct na de lancering ongeveer 500.000 exemplaren verkocht werden. Kort daarna steeg dit aantal naar 600.000 of 700.000 exemplaren en inmiddels ligt het verkoopaantal dichtbij het miljoen. Als we dit alles zo ongeveer optellen dan komen we uit op een kleine 3 miljoen Nexus 7 tablets die reeds verkocht zijn, al is onduidelijkheid hoe de stijging precies verlopen is.

Nieuwe modellen

Waarschijnlijk zal het aantal verkochte Nexus 7 tablets deze en volgende maand ook alleen maar stijgen. Google heeft namelijk eerder deze week een 32GB variant en een 32GB 3G variant van de Nexus 7 aangekondigd die voor een prijs van 249 euro verkocht zal worden. Daarnaast zal de huidige 16GB een prijsverlaging krijgen en voor 199 euro verkocht gaan worden.

Meer informatie

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Google Nexus 7. Voor onze ervaringen met de tablet kun je terecht in de Nexus 7 review.

Bron: WSJ

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)